GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «τρέχει» στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο

Την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έχει ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ενόψει του οποίου ο...


Την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έχει ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ενόψει του οποίου ο πρύτανης του Α.Π.Θ., Γιάννης Μυλόπουλος απεύθυνε κάλεσμα στους φοιτητές, στο διδακτικό και στο διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, αλλά και σε όλους τους Βορειοελλαδίτες.

Ο κ. Μυλόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του τη διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου και έχει αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, συνδέοντας την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη.

«Με μεγάλη χαρά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει ενεργά στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, γιατί πιστεύουμε ότι η άθληση είναι ζωή. Στην σημερινή, πολύ δύσκολη εποχή, το να βγούμε έξω από τα σπίτια μας, να ανταμώσουμε με τους συμπολίτες μας και να τρέξουμε μαζί, είναι ένας τρόπος για να ξεπεράσουμε τα προσωπικά προβλήματα που μας απασχολούν. Ταυτόχρονα, βέβαια, στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα, ελπίδας και χαράς για τη ζωή», ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος και εξέφρασε την ευχή να υπάρξει μαζική συμμετοχή τόσο στη διοργάνωση της 6ης Απριλίου, όσο και στον 6ο Αριστοτέλειο Δρόμο 5.000μ., τον οποίο θα διοργανώσει το Α.Π.Θ. μέσα στην Πανεπιστημιούπολη οκτώ ημέρες νωρίτερα, το Σάββατο 29 Μαρτίου:

«Καλώ όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, το ανθρώπινο δυναμικό και τους συναδέλφους μου στο Πανεπιστήμιο, να τρέξουν στο Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’. Επιπλέον, όμως, θέλω να τους απευθύνω κάλεσμα για να συμμετάσχουν και στον Αριστοτέλειο Δρόμο, τον οποίο διοργανώνουμε μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Α.Π.Θ., μία εβδομάδα νωρίτερα. Μπορούμε όλοι μας να δούμε τον Αριστοτέλειο Δρόμο ως μια προετοιμασία, μια προπόνηση ενόψει του Μαραθωνίου που θα ακολουθήσει! Ας περάσουμε στη νέα γενιά το μήνυμα ότι θα αντέξουμε και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα, μέσα από τη μαζική συμμετοχή σ’ αυτούς τους αγώνες δρόμου, που θα φανερώσουν τη διάθεσή μας για ζωή και για άθληση».

Τελευταίες ημέρες εγγραφών! Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 19 Μαρτίου

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Απριλίου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 19 Μαρτίου, μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης (atgm.gr ή alexanderthegreatmarathon.org), στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.

Εγγραφές γίνονται απευθείας και μέσω των 20 υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, που θα τρέξουν με τις δικές τους ομάδες (Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Λάμψη, Μέλισσα, Αμυμώνη, Δεσμός, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Hope Spot, A21 Campaign, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, Praksis, Περπατώ, Καταφύγιο Γυναίκας, ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας - Θράκης, Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ», Άρσις).

Το βασικό πακέτο συμμετοχής στο Μαραθώνιο κοστίζει 30 ευρώ (20 ευρώ για φοιτητές - ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω). Για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., το βασικό πακέτο στοιχίζει 15 ευρώ (10 ευρώ για φοιτητές - ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν χωρίς επιπλέον χρέωση: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει παροχή ιατρικών υπηρεσιών και νερού, ενώ προβλέπεται και πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω της επίσημης ιστοσελίδας).

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση