GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aποκλείουν το Boeing να πέταξε πάνω από το έδαφός τους

Το Καζακστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν εντόπισε καμία «μη εγκεκριμένη χρήση» του εναέριου χώρου του από οποιοδήποτε αεροπλάν...

Το Καζακστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν εντόπισε καμία «μη εγκεκριμένη χρήση» του εναέριου χώρου του από οποιοδήποτε αεροπλάνο την 8η Μαρτίου, γεγονός που καθιστά απίθανο ένα αεροπλάνο της Malaysia Airlines που αγνοείται να πέρασε πάνω από τη χώρα.

Η πτήση MH370, που έχει εξαφανιστεί με 239 επιβαίνοντες, θα μπορούσε να έχει φτάσει στον εναέριο χώρο της χώρας αυτής της Κεντρικής Ασίας, αλλά θα είχε γίνει αντιληπτό, όπως αναφέρει η Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας του Καζακστάν σε ανακοίνωσή της προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Ακόμη και αν όλα τα μηχανήματα (εντοπισμού) του αεροσκάφους είναι απενεργοποιημένα, είναι αδύνατο να πετά απαρατήρητο», σημειώνεται στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής Σέρικ Μουχτιμπάγεφ. «Υπάρχουν επίσης και στρατιωτικές υπηρεσίες που ελέγχουν τον εναέριο χώρο της χώρας», πρόσθεσε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Κιργιστάν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Boeing 777 να έχει εξαφανιστεί μέσα ή κοντά στη χώρα.
«Όχι, αυτό το αεροσκάφος δεν πέταξε πάνω από το έδαφος του Κιργιστάν», δήλωσε ο Ντάιρ Τοκομπάγεφ, αντιπρόεδρος του αεροδρομίου Μάνας, του κυριότερου πολιτικού αεροδρομίου της χώρας κοντά στο Μισκέκ.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν δήλωσε ότι η Κίνα και το Καζακστάν έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για την πτήση από το Λάος ως την Κασπία Θάλασσα, στον βόρειο διάδρομο, τον οποίο θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει το Μπόινγκ αφού παρέκκλινε της πορείας του.

Η Αυστραλία και η Ινδονησία είναι οι δύο χώρες που ηγούνται των ερευνών για τον εντοπισμό του αεροπλάνου, πραγματοποιώντας πτήσεις από το δυτικό μέρος της Σουμάτρας ως το νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, στον νότιο διάδρομο που ερευνάται.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία σημείωσε σήμερα ότι δεν είναι ξεκάθαρο πότε απενεργοποιήθηκε τα συστήματα αυτόματου εντοπισμού του Boeing 777, ερχόμενος σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έκαναν το Σαββατοκύριακο αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Μαλαισίας.

Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα της αυτοκτονίας του πιλότου ή του συγκυβερνήτη του αεροπλάνου, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν.

«Ναι, το εξετάζουμε», απάντησε ο Χουσέιν όταν ρωτήθηκε αν η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Εξάλλου ο Γιαχία σημείωσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν κανένα στοιχείο από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ότι κάποιος από τους επιβάτες του Μπόινγκ προσπάθησε να πάρει τηλέφωνο ή να στείλει μήνυμα αφού η πτήση άλλαξε πορεία.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα στοιχείο από καμία εταιρεία τηλεφωνίας ότι κάποιος αριθμός προσπάθησε να επικοινωνήσει», είπε χαρακτηριστικά. «Εξακολουθούμε να το ελέγχουμε. Υπάρχουν εκατομμύρια αρχεία που πρέπει να επεξεργαστούμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, τα κινητά τηλέφωνα κάποιων από τους επιβάτες της πτήσης MH370 χτυπούσαν ακόμη αφού το Boeing εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε σήμερα από τον Mαλαισιανό ομόλογό του Νατζίμπ Ραζάκ να του δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για τον εντοπισμό του Boeing, στο οποίο επέβαιναν 152 Κινέζοι.

Ο Λι ζήτησε από τον Ραζάκ να τον ενημερώσει το συντομότερο δυνατό για την έρευνα που διεξάγεται, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα έχει επικρίνει την κυβέρνηση της Μαλαισίας ότι δεν παρέχει διαφανείς πληροφορίες και δεν διεξάγει προσεκτικές έρευνες.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση