GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bρετανία: Οι 5 πλουσιότεροι έχουν όσα το φτωχότερο 20%

H Οxfam ζητά από τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπρον να εισάγει ένα κατώτατο εγγυημένο εισόδημα και ένα φόρο περιουσίας, ...


H Οxfam ζητά από τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπρον να εισάγει ένα κατώτατο εγγυημένο εισόδημα και ένα φόρο περιουσίας, σε μια έκθεση που υποστηρίζει ότι μια «χούφτα» πλουσίων έχουν περισσότερα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία από 12,6 εκατομμύρια Βρετανούς.
Στην έκθεση με τίτλο «A Tale of Two Britains», η Oxfam εκτιμά ότι το πιο φτωχό 20% των Βρετανών πολιτών έχουν πλούτο £28,1 δισ., περίπου £2,200 ο καθένας.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με την τελευταία λίστα από το περιοδικό Forbes, οι πέντε πλουσιότεροι Βρετανοί έχουν περιουσιακά στοιχεία £28,2 δισ.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η οικογένεια του δούκα του Γουέστμινστερ και ακολουθούν οι Ντέιβιντ και Σάιμον Ρούμπεν, τα αδέρφια Χιντούγια, η οικογένεια Κάντογκαν και ο Μάικ Άσλεϊ.
Η πιο πλούσια οικογένεια στην Βρετανία διαθέτει συνολικό πλούτο £7,9 δισ., περισσότερο από αυτόν του φτωχότερου 10% των κατοίκων της χώρας.
Σημειώνεται πως η Oxfam εξέδωσε τον Ιανουάριο μελέτη σύμφωνα με την οποία ο πλούτος των 85 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, συνδυαστικά, ισοδυναμεί σήμερα με τον πλούτο του μισού πληθυσμού του κόσμου -ή των 3,5 δισ. φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου
ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση