GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον ανακριτή οι «best doctors» που εμπλέκονται σε σκάνδαλο με ορθοπεδικά είδη

Την πόρτα του γραφείου των ανακριτών κατά της Διαφθοράς Σ. Γεωργουλέα και Χ. Μάρκου θα κληθούν να περάσουν τις επόμενες εβδομάδες 30...


Την πόρτα του γραφείου των ανακριτών κατά της Διαφθοράς Σ. Γεωργουλέα και Χ. Μάρκου θα κληθούν να περάσουν τις επόμενες εβδομάδες 30 πρόσωπα, ανάμεσά τους περί τους δέκα γιατρούς αλλά και στελέχη εταιρειών που κατηγορούνται για το μεγάλο σκάνδαλο με τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά της De Puy.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζουν σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα καλούνται να απολογηθούν για τα εξής αδικήματα που τους απαγγέλθηκαν κατά: απάτη, συνέργεια και ηθική αυτουργία στην απάτη, δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Η υπόθεση αφορά το διάστημα μεταξύ 2000 – 2006 οπότε και τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις. Η ζημιά ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ με βάση την υπερκοστολόγηση των ιατρικών ειδών αλλά και τα «δώρα» που φέρονται να καταβλήθηκαν σε μετρητά στους κατηγορουμένους γιατρούς.
Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση διασταυρώθηκαν στοιχεία και ελέγχθηκαν τιμολόγια. Μεταξύ άλλων από τον έλεγχο προέκυψε ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μεταξύ γιατρών και υπευθύνων των ελεγχόμενων εταιριών.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, υπολογίζεται ότι τα ορθοπεδικά είδη διατίθεντο υπερκοστολογημένα από την εταιρία κατά 35% ενώ με βάση τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών η μίζα ανέρχεται σε 20%.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στα αρχεία των εμπλεκόμενων εταιρειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λίστες που τίτλο «best doctors». Στις λίστες περιλαμβάνονταν συγκεκριμένα ονόματα γιατρών με τους αριθμούς διάθεσης των πωλήσεων.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση