GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πριν το Πάσχα ο δείκτης για το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης...

Την εκτίμηση ότι πριν το Πάσχα θα είναι έτοιμος από την Επιτροπή Ιδιωτικού Χρέους ο δείκτης για το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσ...


Την εκτίμηση ότι πριν το Πάσχα θα είναι έτοιμος από την Επιτροπή Ιδιωτικού Χρέους ο δείκτης για το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης διατύπωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αθανάσιος Σκορδάς στην ημερίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ με θέμα: «Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης-Η ευρωπαϊκή πρόκληση».

Ο υφυπουργός υπενθύμισε, επίσης, ότι ετοιμάζεται και ο κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα αφορά στις καλές πρακτικές για τις σχέσεις τραπεζων και δανειοληπτών εκ παραλλήλου με το θεσμό της διαμεσολάβησης για τον οποίο 450 δικηγόροι έχουν εκπαιδευτεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν στοιχεία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα οποία ξεπερνούν τις 85.000 οι αιτήσεις για υπαγωγή στη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

«Χρειάζονται νέα εργαλεία. Δεν είναι ανεκτό να διαιωνίζεται η αγωνία των πολιτων για το αν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία αλλά και να μην εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία για την προστασία των αδύναμων πολιτών κάποιοι επιτήδειοι» σημειώνεται από το υπουργείο.

Όλοι οι ομιλητές του διεθνούς συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, κατέληξαν ότι η ανάγκη ρύθμισης των χρεών και προστασίας της στέγης είναι πανευρωπαϊκή.

Εντυπωσιακό ήταν τέλος το στοιχείο που επικαλέστηκε ο διεθνούς φήμης Αμερικανός καθηγητής Τζέϊσον Κίλμπορν, ότι σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ από τις 22.200 περιπτώσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού στην Ελλάδα, μόνο πέντε κατέληξαν σε θετική έκβαση, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα αυτό για να υποστηρίξει την άποψή του ότι δεν πρέπει να χάνονται χρήματα σε αναποτελεσματικές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση