GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γάλλοι ειδικοί στη Μαλαισία

Η Γαλλία θα στείλει τρεις ειδικευμένους ερευνητές για να συμμετάσχουν στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 της Malaysian Airlines που εξα...


Η Γαλλία θα στείλει τρεις ειδικευμένους ερευνητές για να συμμετάσχουν στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 της Malaysian Airlines που εξαφανίστηκε πριν από οκτώ ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών.
"Οι μαλαισιανές αρχές αποδέχθηκαν την τεχνική βοήθεια του BEA (Γραφείο ερευνών και αναλύσεων για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας) (…) στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Μεταφορών, Φρεντερίκ Κουβιλιέ.
"Τρία μέλη του BEA μεταβαίνουν κατά συνέπεια από σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ και θα συναντηθούν με τις ομάδες του NTSB, του αμερικανικού αντίστοιχου του BEA, για να τεθούν στη διάθεση των μαλαισιανών αρχών από το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να εξετάσουν και αναλύσουν τα διαθέσιμα δεδομένα και να βοηθήσουν στην οργάνωση των ερευνών", πρόσθεσε.
Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα πως 25 χώρες συμμετέχουν στο εξής στις έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο.
Το BEA υπογράμμισε από την πλευρά του σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση πως "κάθε κοινοποίηση για την πρόοδο των ερευνών επαφίεται αποκλειστικά στις μαλαισιανές αρχές".
Το BEA, πρώην Γραφείο ερευνών-ατυχημάτων, είναι ένας δημόσιος οργανισμός με αναγνωρισμένο διεθνώς κύρος. Είναι το μοναδικό στη Γαλλία που διεξάγει τεχνικές έρευνες προκειμένου να προσδιοριστούν οι αιτίες ενός αεροπορικού δυστυχήματος.
Έχει διεξαγάγει την έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους A330 της Air France που εκτελούσε την πτήση από το Ρίο στο Παρίσι και το οποίο έπεσε στη θάλασσα ανοικτά της Βραζιλίας τον Ιούνιο του 2009 κοστίζοντας τη ζωή σε 228 ανθρώπους.
Κάθε χρόνο διευθύνει στη Γαλλία εκατοντάδες έρευνες που αφορούν όλων των ειδών τα δυστυχήματα ή περιστατικά, τόσο των αεροσκαφών δημοσίων μεταφορών όσο και των ιδιωτικών ή ψυχαγωγικών πτήσεων.
Εκτός Γαλλίας, το BEA επεμβαίνει όταν το δυστύχημα συμβαίνει σε διεθνή ύδατα, σε δύο περιπτώσεις: αν ο κατασκευαστής ή δημιουργός του αεροπλάνου είναι Γάλλος ή εν μέρει και αν το αεροσκάφος έχει καταχωρηθεί ή χρησιμοποιείται στη Γαλλία. Μπορεί επίσης να προσφέρει τεχνική βοήθεια και να συμμετάσχει ως παρατηρητής σε μία έρευνα αν το δυστύχημα είχε θύματα Γάλλους.
Τέσσερις Γάλλοι βρίσκονται μεταξύ των 239 επιβατών της πτήσης της Malaysian Airlines. Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε την Τρίτη προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια στο πλαίσιο της εξαφάνισης του αεροπλάνου.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση