GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τα σπίτια μας, τα παίρνει το ελληνικό (;) κράτος"

Η βασική καινοτομία του νέου κώδικα δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια είναι η επιλογή του δανειολήπτη να... ανταλλάξει το σπί...




Η βασική καινοτομία του νέου κώδικα δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια είναι η επιλογή του δανειολήπτη να... ανταλλάξει το σπίτι του με το δάνειο που χρωστάει στη τράπεζα και δεν μπορεί να πληρώσει, όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί του στέρησαν τη δουλειά και το εισόδημά του. Επιλογή που για τους περισσότερους είναι υποχρεωτική και για άλλους θα γίνει υποχρεωτική σε λίγα χρόνια.
Ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια δημιουργήθηκε για να διευκολυνθεί η ομαλή παράδοση των σπιτών μας στις τράπεζες και κατ΄ επέκταση στο ελληνικό κράτος, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι βασικός μέτοχος όλων των συστημικών τραπεζών είναι το ελληνικό δημόσιο.
Θα πει κάποιος, καλά τι θα τα κάνει τόσα σπίτια το κράτος;
Το βασικότερο είναι ότι θα αποκτήσει κυρίαρχη επιρροή στην αγορά κατοικίας. Θα μπορεί να ρυθμίζει τις τιμές ακινήτων. Π.χ. να κρατάει ψηλά τις τιμές δίνοντας τη δυνατότητα στους μεσίτες και τις τράπεζες να κερδοσκοπίσουν, αφού πρώτα τους μεταβιβάσει τα σπίτια σε χαμηλότερες τιμές. Για να μη μείνει έξω και η συμπαθής τάξη των εργολάβων θα τους αναθέσει μαζικά την ανακαίνιση – αποκατάσταση των σπιτιών, για να δικαιολογηθεί και η αυξημένη τιμή. Άλλη επιλογή μπορεί να είναι η εκμετάλλευση των ψηφοφόρων και η πολιτική τους ομηρεία με την προσφορά προεκλογικών υποσχέσεων για φθηνές κατοικίες. Και στις δύο περιπτώσεις οι πρώην ιδιοκτήτες θα αγοράσουν για δεύτερη φορά τα σπίτια τους. Κι έτσι η αγορά θα βρει πάλι το ρυθμό της.
Για σήμερα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας πάρουν με το έτσι θέλω τα σπίτια, αφού προηγουμένως έχουμε πληρώσει και όλα τα χαράτσια που μας φόρτωσαν. Όταν όμως περάσουν στα χέρια τους, θα καταργηθούν και οι φόροι και τα χαράτσια.
Το όνειρο του έλληνα να στεγάσει την οικογένειά του στο δικό τους σπίτι ,οι δοσίλογοι και επίορκοι πολιτικοί του το έκαναν όνειρο απατηλό.
Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση