GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κίεβο φοβάται γενικευμένη εισβολή

Η Ρωσία ενδέχεται να προετοιμάζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας, υποστήριξε ο πρεσβευτής της νέας ου...


Η Ρωσία ενδέχεται να προετοιμάζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας, υποστήριξε ο πρεσβευτής της νέας ουκρανικής κυβέρνησης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη μιλώντας σε διπλωμάτες.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία οδεύει να εξαπολύσει μια πλήρη στρατιωτική επέμβαση στο ανατολικό και στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας», είπε ο πρεσβευτής Γιούρι Κλιμένκο κατά την διάρκεια μιας ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του. Όμως ένας Ρώσος διπλωμάτης στη Γενεύη απέρριψε την προειδοποίηση αυτή του Κλιμένκο.
«Η Ρωσία δεν θα εισέβαλε ποτέ στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία», δήλωσε ο διπλωμάτης αυτός και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρείχε τις σχετικές διαβεβαιώσεις σε μια ομιλία που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά την Τρίτη.
Ο Κλιμένκο χαρακτήρισε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία μια «φάρσα» και μια παράνομη ενέργεια και κάλεσε τη Ρωσία να διαπραγματευτεί. Υπέρ της θέσης του τάχθηκαν διπλωμάτες από τις ΗΠΑ, πολλές χώρες της ΕΕ και την Αυστραλία.
«Η Ουκρανία και οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το έδαφός τους με κάθε αναγκαίο μέσο αλλά, σε αυτό το στάδιο, παραμένουμε δεσμευμένοι στον δρόμο της αναζήτησης μιας ειρηνικής λύσης. Η χρησιμοποίηση του δικαιώματος της αυτοάμυνας θα είναι το ύστατο μέσο στο οποίο θα προσφύγει η Ουκρανία», πρόσθεσε ο Κλιμένκο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση