GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πούτιν έλαβε τη συγκατάθεση της Δούμας για την αποστολή στρατευμάτων στην Κριμαία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) να εγκρίνει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων ...

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) να εγκρίνει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας και το πήρε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την έγκριση του κοινοβουλίου για την χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη περιοχή αυτή της Ουκρανίας και "της απειλής για τη ζωή των Ρώσων πολιτών, των συμπατριωτών μας και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος".
"Υποβάλλω μια πρόταση για τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας μέχρι την εξομάλυνση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η Ρωσία διαθέτει μια σημαντική δύναμη στην Κριμαία αφού, με βάση μια συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, στη Σεβαστούπολη έχει τη βάση του ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας που αριθμεί περίπου 20.000 άνδρες.
Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα η Ρωσία είχε ουσιαστικά διακόψει κάθε επικοινωνία με το Κίεβο.
Αρνήθηκε να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία υπό την αιγίδα μιας συμφωνίας που εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της τελευταίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Αντρέι Ντεσίτσια.
Η Ουκρανία ζήτησε τις διαπραγματεύσεις αφού κατηγόρησε τη Μόσχα ότι αναπτύσσει στρατεύματα στην περιοχή της Κριμαίας.
"Ανησυχούμε πολύ για τις σημερινές πληροφορίες ότι η Ρωσία αρνήθηκε να συμμετάσχει" σε συνομιλίες, τόνισε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Έκτακτη σύσκεψη των υπηρεσιών ασφάλειας στην Ουκρανία
Ο ασκών καθήκοντα προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.
Η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας από τον Τουρτσίνοφ έγινε μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να ζητήσει την έγκριση της Άνω Βουλής της Ρωσίας για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση