GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ισχυρές οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα»

Σε «ισχυρές διμερείς σχέσεις» Ηνωμένων Πολιτειών – Ελλάδας αναφέρεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στέλνοντας μήνυμα...


Σε «ισχυρές διμερείς σχέσεις» Ηνωμένων Πολιτειών – Ελλάδας αναφέρεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στον ελληνικό λαό και συγχαίροντας την ελληνική προεδρία της ΕΕ.
Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο κ. Κέρι σημειώνει ότι εκ μέρους του προέδρου Ομπάμα και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, θα ήθελε να εκφράσει τις καλύτερες ευχές για τον λαό της Ελλάδας στην 193η επέτειο από την ανεξαρτησία του, στις 25 Μαρτίου.
Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει ότι στην πολιτεία του, τη Μασαχουσέτη, βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες ελληνοαμερικανικές κοινότητες των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του σε πολιτειακό αξίωμα υπηρέτησε δίπλα σε έναν υπερήφανο Ελληνοαμερικανό, τον πρώην κυβερνήτη Μάικλ Δουκάκη και όταν εισήλθε στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, υπηρέτησε με έναν άλλο, εξίσου, υπερήφανο Ελληνοαμερικανό, τον Πολ Τσόγκα.
«Η εμπειρία μου έχει εμπλουτιστεί μέσα από τις επισκέψεις μου στην Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Κέρι, υπογραμμίζοντας ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ (σ.σ. η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου).
Στη συνέχεια, Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σημειώνει: «Από τους αρχαίους Έλληνες στοχαστές, των οποίων οι ιδέες και οι αρχές ενέπνευσαν τους ιδρυτές της Αμερικής, στη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και συνεχίζουν να ενισχύονται».
Ο κ. Κέρι τονίζει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αλληλέγγυες στην Ελλάδα ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε την εταιρική ασφάλειά μας στα χρόνια που έρχονται» συμπληρώνοντας ότι «πέρα από τις ισχυρές διμερείς σχέσεις μας, οι λαοί μας μοιράζονται σημαντικές αξίες και πολιτιστικούς δεσμούς. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τις εμπορικές, εκπαιδευτικές (συνεργασίες) και την ανταλλαγή ευκαιριών που χρησιμεύουν ως το θεμέλιο της φιλίας μας».
Τέλος, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει: «Επικροτούμε την ελληνική ηγεσία της προεδρίας του συμβουλίου της ΕΕ και έχουμε δεσμευτεί να συνεργαζόμαστε μαζί για να εξασφαλίσουμε ένα πιο ασφαλές και ευτυχισμένο μέλλον για τους Έλληνες και για τους Αμερικανούς».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση