GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απελευθερώθηκαν δυο Ισπανοί δημοσιογράφοι

Ο δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, Χαβιέ Εσπινόζα, και ο ανεξάρτητος φωτογράφος, Ρικάρντο Γαρσία Βιλανόβα που απήχθη...


Ο δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, Χαβιέ Εσπινόζα, και ο ανεξάρτητος φωτογράφος, Ρικάρντο Γαρσία Βιλανόβα που απήχθησαν στη Συρία στις 16 Σεπτεμβρίου από μια ένοπλη ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε η ισπανική εφημερίδα την Κυριακή.
«Στις 21:27 τοπική ώρα ( 20:27 GMT του Σάββατο), ο συνεργάτης της El Mundo, βετεράνος στη Μέση Ανατολή, Χαβιέ Εσπινόζα απελευθερώθηκε και παραδόθηκε στον τουρκικό στρατό» ανέφερε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα ενημερώνοντας ταυτόχρονα τις οικογένειες των απελευθερωθέντων.
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν απαχθεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε ( EIIL ), της πιο ριζοσπαστικής ομάδας τζιχαντιστών στη Συρία στις 16 Σεπτεμβρίου στο σημείο ελέγχου«Ταλ Αμουγιάντ στη συριακή επαρχία Ραγκά κοντά στα τουρκικά σύνορα, καθώς ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά από δύο εβδομάδες παραμονής στη Συρία. Ένας άλλος δημοσιογράφος της καταλανικής εφημερίδα El Periodico, ο Μάρκ Μαργκινέντας που απήχθη στη Συρία στις 4 Σεπτεμβρίου, απελευθερώθηκε στις 2 Μαρτίου.
Όμως τέσσερις γάλλοι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι στη Συρία εδώ και εννέα μήνες. Ο Ντιντιέ Φρανσουά, δημοσιογράφος του Europe 1 radio και ο φωτογράφος Εντουάρντ Ελιάς απήχθησαν βόρεια του Χαλεπίου στις 6 Ιουνίου του 2013 . Ο Νικολά Ενά δημοσιογράφος για την εβδομαδιαία Le Point , και ο Πιέτρ Τορές, ανεξάρτητος φωτογράφος, απήχθησαν δύο εβδομάδες αργότερα, στις 22 Ιουνίου στην επαρχία Ραγκά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση