GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύριο θα κριθεί το μέλλον της μικρής Μαρίας

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας από τον οικισμό Ρομά των Φαρσάλων εξετάζεται αύριο, Τρίτη, από το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Π...


Η υπόθεση της μικρής Μαρίας από τον οικισμό Ρομά των Φαρσάλων εξετάζεται αύριο, Τρίτη, από το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, το οποίο αναμένεται να κρίνει την τύχη του κοριτσιού.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε προσέλθει ο Βούλγαρος πρόξενος στην Αθήνα, συνοδευόμενος από δικηγόρο, ο οποίος προσκόμισε βεβαίωση του πρέσβη της Βουλγαρίας και δήλωσε ότι η Βουλγαρική Δημοκρατία προτίθεται να ασκήσει παρέμβαση προκειμένου να ανατεθεί η επιμέλεια της ανήλικης σε ίδρυμα της Βουλγαρίας. Τότε, είχε δοθεί αναβολή εξέτασης της υπόθεσης για αύριο.

Στο μεσοδιάστημα, η βουλγαρική πλευρά προέβη και σε κύρια παρέμβαση, η οποία προέρχεται από την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, με την οποία ζητά να απορριφθεί η αίτηση εισαγγελέα (προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα), να διαταχθεί η αφαίρεση του συνόλου της επιμέλειας της μικρής Μαρίας- την οποία αναφέρει ως κόρη των δυο Βουλγάρων- από το ζεύγος των αθιγγάνων των Φαρσάλων και να ανατεθεί στο τμήμα προστασίας του παιδιού της πόλης Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.

Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών και η απόφαση του Δικαστηρίου θα γίνει γνωστή σε εύθετο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση