GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Ολάντ – Ρέντσι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως η Γαλλία και η Ιταλία πρέπει «να αλλάξουν την Ευρώπη μαζί» στη διάρκεια μιας συνέντευξ...


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως η Γαλλία και η Ιταλία πρέπει «να αλλάξουν την Ευρώπη μαζί» στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
«Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και στη Γαλλία είναι πράγματι εξαιρετικές και θα εργαστούμε από κοινού με πολύ αποτελεσματικό τρόπο προς το συμφέρον των χωρών μας και της Ευρώπης και οφείλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη μαζί. Είναι η πρώτη πρόκληση τους επόμενους μήνες», είπε ο Ρέντσι.
«Η Ευρώπη έχει όντως ανάγκη να είναι ζωντανή. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους ιδρυτικούς πατέρες της Ευρώπης. Οφείλουμε να κάνουμε μαζί την Ευρώπη να είναι ο τόπος της συνάντησης των πολιτών και των λαών», συνέχισε.
Ομνύοντας κι εκείνος σε εκείνη την «άλλη Ευρώπη», ο πρόεδρος Ολάντ υπογράμμισε πως το Παρίσι και η Ρώμη μοιράζονται τον ίδιο «πόθο» για μια «Ευρώπη που να μπορεί να είναι σίγουρη στο οικονομικό επίπεδο».
«Εδώ και δύο χρόνια που έχω αυτή την ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας, έβρισκα πάντα στην Ιταλία, με τον Μάριο Μόντι και στη συνέχεια με τον Ενρίκο Λέτα, έναν εταίρο για να πάμε στη λογική αυτής της Ευρώπης της ανάπτυξης», είπε ο Ολάντ.
Υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη ζει μια «σημαντική στιγμή» λόγω της ανανέωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα τέλη Μαΐου, ο Φρανσουά Ολάντ έκρινε πως "η Γαλλία και η Ιταλία έχουν ακόμη περισσότερη ανάγκη να κάνουν να ακουστεί η φωνή τους».
Εκτίμησε πως οι ευρωεκλογές «δεν είναι ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Ευρώπης» επειδή «όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα η Ευρώπη θα είναι εκεί». «Αλλά», πρόσθεσε, «εκείνο που διακυβεύεται είναι ποια Ευρώπη; Η ίδια ή εκείνη που ανταποκρίνεται στους στόχους μας; Και οι κυβερνήσεις (της ΕΕ) δεν θα μπορούν να δράσουν παρά ανάλογα με εκείνο που θα είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
«Ας μην αφήσουμε τους λαϊκιστές να θέσουν την ερώτηση. Η ερώτηση δεν είναι υπέρ ή κατά της Ευρώπης, αλλά ποια Ευρώπη; και στο σημείο αυτό, θα υπάρξει πολιτικός ανταγωνισμός», υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση