GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μαζί να οικοδομήσουμε το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι μας»

Η ευρωατλαντική προοπτική της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και η διεύρυνση – ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας ...


Η ευρωατλαντική προοπτική της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και η διεύρυνση – ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, καθώς και στην ενδυνάμωση της συνεργασίας στο πλαίσιο περιφερειακών σχημάτων ασφαλείας.
Αυτά τα θέματα εξετάσθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ζεκερία Όσμιτς (Zekerijah Osmic), στην Αθήνα.
Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωατλαντική προοπτική της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και ευχήθηκε οι προσπάθειες που καταβάλλει η γειτονική χώρα προς την κατεύθυνση αυτή να αποδώσουν σύντομα καρπούς.
Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι «όλοι μαζί πρέπει να οικοδομήσουμε το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι μας».
Υπενθυμίζοντας την περίπτωση του Σεράγεβου όπου η Ευρώπη δεν έδρασε αποτελεσματικά και ενωμένα, κάλεσε τη γηραιά ήπειρο να πει όχι στην αναμόχλευση των παθών που οδηγούν σε τραγωδία, όχι στη μισαλλοδοξία, όχι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου.
«Ποτέ σε μία Ευρώπη χωρίς φωνή», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η ένταξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην ΕΕ θα αποτελέσει έμπρακτη επιστροφή στις αξίες της γηραιάς ηπείρου.
Εξάλλου, ο κ. Όσμιτς ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξη στην ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του και ανέφερε:
«Προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη και να παραμερίσουμε εκείνα τα στοιχεία που συνδέονται με το παρελθόν».
Η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών εστιάζεται στους τομείς της εκπαίδευσης Βόσνιων-Ερζεγοβίνων στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές, στη μεταφορά τεχνογνωσίας, υποδομών και εμπειρίας από την Ελλάδα στο αμυντικό σύστημα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, στη συμμετοχή της γειτονικής χώρας σε ειρηνευτικές αποστολές.
Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων δεν είναι μόνο προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών, αλλά και όλων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο κ. Όσμιτς εκτίμησε ότι «οι μελλοντικές ημέρες της μεταξύ μας συνεργασίας θα είναι τόσο ωραίες όσο και η σημερινή ημέρα στη χώρα σας».
Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε ότι στα τέλη Απριλίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα έκτακτη σύνοδος των υπουργών Άμυνας της ΝΑ Ευρώπης με αντικείμενο τη συνεργασία των χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος17 Μαρ 2014, 3:52:00 μ.μ.

    Κύριοι άκουσα τον υπουργό υγείας να λέι στην TV ότι στην Βενεζουέλα σκοτώνονται για ένα χαρτί υγείας, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας...Όμως αν αυτοί σκοτώνονται για ένα χαρτί υγείας τότε θα πει ότι θέλουν να σκουπίζουν τα κόπρανα τους , που όπως θα πρέπει να ξέρετε ότι τα κόπρανα παράγονται από την τροφή , εμείς εδώ σίγουρα δεν θα σκοτωθούμε για το χαρτί υγείας διότι σε λίγο δεν έχουμε την πρώτη ύλη- τροφή -ώστε παράγουμε κόπρανα... άρα; την γλυτώσαμε....σας ευχαριστούμε που μας ξανάσώσατε.....

    ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΊΣΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΡΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ; ΕΣΥ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΌΤΙ ΚΥΒΕΡΝΆΤΑΙ!! ΠΟΣΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕ! ΧΑ ΧΑ, ΗΛΙΘΙΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΑΥΡΑΓΟΡΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση