GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μητσοτάκης έκλεισε και το ίδρυμα «Γέρος του Μοριά»...

Στη λίστα των 23 φορέων που οδηγούνται σε λουκέτο από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη περιλαμβάνονται το ίδρυμα ...

Στη λίστα των 23 φορέων που οδηγούνται σε λουκέτο από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη περιλαμβάνονται το ίδρυμα «Γέρος του Μοριά» και η «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας»
Για το πρώτο ίδρυμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος κατήγγειλε μεταξύ άλλων: «Πώς καταργείτε στο κάτω-κάτω το Ίδρυμα Κολοκοτρώνη; Μας απελευθέρωσε, εμείς οι αγνώμονες τον φυλακίσαμε και θα τον ξεχάσουμε κιόλας; Και δεν είναι λαϊκισμός αυτό. Θα ξεχάσουμε και την ιστορία μας;».
Για την Ακαδημία Ελευθερίας, που εδρεύει στο Μεσολόγγι, ο Απόστολος Κακλαμάνης σημείωσε: «Τα φτωχικά γραφεία του φορέα βρίσκονται δίπλα από το Μνημείο των Ηρώων του Μεσολογγίου. Δεν είναι ΜΚΟ που πήρε λεφτά. Το Μεσολόγγι δεν είναι οποιαδήποτε ονομασία. Σε όλη την ανθρωπότητα ο αγώνας απελευθέρωσης του Μεσολογγίου είναι τίτλος τιμής. Δεν έχετε δικαίωμα να επιμείνετε στην κατάργησή του, απλά για να διατηρήσετε κάποια νούμερα... Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια έσχατη προσβολή».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε  ότι η κατάργηση του φορέα «ο Γέρος του Μοριά» δεν σημαίνει ότι προσβάλλεται η μνήμη του εθνικού μας ήρωα και πρόσθεσε: «Δηλαδή, τι θα επιθυμούσατε να κάνουμε; Ένα δημόσιο οργανισμό για κάθε ένα ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα;»

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση