GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρά την ανάκαμψη δεν υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

«Η ήπια οικονομική άνθηση μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη», γράφει η γερμανική Focus Onlin...



«Η ήπια οικονομική άνθηση μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη», γράφει η γερμανική Focus Online...
«Αυτό προκύπτει από την πλέον πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση για την απασχόληση που παρουσίασε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Υπάρχει ο κίνδυνος η τρέχουσα αδύναμη ανάκαμψη να μη βελτιώσει την κατάσταση πολλών ομάδων χαμηλού εισοδήματος", δήλωσε ο Επίτροπος Laszlo Andor.

Σύμφωνα με την Επιτροπή της ΕΕ το 10% των ενηλίκων σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα δημιουργούν χρέη για να καλύψει τις τρέχουσες δαπάνες, ενώ το 15% βασίζεται σε οικονομίες.

Για τους ανθρώπους στη Γερμανία τα οικονομικά αποτελέσματα είναι σχετικά καλά. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, τα νοικοκυριά είχαν σε αυτή τη χώρα -όπως στη Σουηδία- ακόμη περισσότερα χρήματα από ό,τι πριν.

Ωστόσο, στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και την Ισπανία το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε. Λιγότερο από το 5% των γερμανικών νοικοκυριών αντιμετώπισε οικονομικές δυσχέρειες. Σε πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης, η αναλογία είναι, όμως, μεγαλύτερη του 25%.
Η οικονομική κρίση έχει περιπλέξει περαιτέρω το δρόμο για την εύρεση μόνιμης εργασίας, ενώ πιο σπάνια μπορεί να βασιστεί κάποιος στις προσωρινές θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το 2012 το 1/4 των Ευρωπαίων απειλούνταν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, το οποίο ισοδυναμεί με 124 εκατομμύρια ανθρώπους.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση