GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τροπολογία δίνει το πράσινο φως στην επαναξιολόγηση προσόντων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η οποία πρ...


Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και η οποία προβλέπει επαναξιολόγηση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ συνυπολογίζοντας και τα προσόντα που αποκτήθηκαν μεταγενέστερα των οριστικών αποτελεσμάτων των παλιών προκηρύξεων.

Με αυτό τον τρόπο ανατρέπεται η σειρά των επιτυχόντων στους οριστικούς πίνακες διορισμού δημιουργώντας σκηνικό σύγχυσης σε εκατοντάδες αδιόριστους του ΑΣΕΠ.
Πιο συγκεκριμένα η τροπολογία ορίζει: «Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων δημοσιευμένους μετά την 1η Ιανουαρίου του 2009, δύνανται να διατεθούν για διορισμό βάσει νέας προκήρυξης πλήρωσης τακτικών θέσεων, η οποία θα εκδοθεί ειδικά γι αυτούς, εφόσον κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ δεν έχουν διοριστεί με βάση τον πίνακα διοριστέων στον οποίο περιλαμβάνονται».
Στη ρύθμιση αναφέρεται επίσης ότι με τη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ καθορίζονται οι θέσεις που θα καλυφθούν ανά φορέα, περιφερειακή ενότητα, κατηγορία και κλάδο προσωπικού, τα προσόντα πρόσληψης (γενικά και ειδικά) και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής των υποψηφίων. Και η τροπολογία καταλήγει: «Όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση στη νέα προκήρυξη πλήρωσης θέσεων καθώς και συμμετέχοντες οι οποίοι δεν θα περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων της νέας προκήρυξης , διορίζονται σταδιακά μέχρι 31.12. 2015, βάσει σειράς επιτυχίας τους, με τη βαθμολογία την οποία είχαν ενταχθεί στον πίνακα διοριστέων, στις αρχικές θέσεις διορισμού τους [...]»
Υπογραμμίζει ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν ποικίλα προβλήματα στην περίπτωση προκήρυξης θέσεων από φορείς που έχουν ήδη επιτυχόντες προς διορισμό, ιδίως ενόψει της παρεχόμενης δυνατότητας να συμμετάσχουν με αυξημένα τυπικά προσόντα στη νέα προκήρυξη. Προσόντα που αποκτήθηκαν μεταγενέστερα των οριστικών αποτελεσμάτων των προκηρύξεων οι οποίες εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν προσωπικό προς διορισμό και μένουν παγωμένες.
Εκπρόσωποι των αδιόριστων του ΑΣΕΠ ζητούν την επαναδιατύπωση της τροπολογίας προς «αποφυγή παρερμηνειών, στρεβλώσεων και καταχρήσεων» και με ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν:
-Φορέας που διαθέτει επιτυχόντες προς διορισμό από παλαιότερη προκήρυξη δεν θα μπορεί να προκηρύξει θέσεις με νέα προκήρυξη και ιδίως στους ίδιους κλάδους/ κατηγορίες και ειδικότητες
-η νέα προκήρυξη να αφορά κυρίως σε φορείς που δεν έχουν επιτυχόντες προς διορισμό από παλαιότερες προκηρύξεις
-να αποκλεισθεί η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής με αυξημένα τυπικά προσόντα στη νέα προκήρυξη από επιτυχόντες , όταν πρόκειται για τον ίδιο φορέα και ιδίως για συναφείς κλάδους και ειδικότητες».
aftodioikisi.gr

1 σχόλιο

  1. Ετσι κ.Κατσιφάρα θα πέσουν τα ποσοστά της ανεργίας! Αντί για δημοσιογράφοι να σας παίρνει συνέντευξη συνταξιούχος του ΟΤΕ!!

    Λιγότερο… χρωματισμένες πολιτικά από κάθε προηγούμενη φορά θα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τελικά στις 18 και τις 25 Μαΐου
    Χρίσματα λοιπόν δεν δόθηκαν πολλά από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τους «δικούς» του σημερινούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες.Ένας από αυτούς είναι και ο νυν Περιφερειάρχης Δ.Ε Απόστολος Κατσιφάρας. Ετσι προκειμένου να «διασωθεί πολιτικά» έβαλε κατά πάντων και κυρίως των κυβερνόντων. Μεγάλος μέρος της συζήτησης περιστρέφει στο «καυτό» ζήτημα της ανεργίας. «Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά όταν δημιουργούνται στρατιές ανέργων..και άνθρωποι με πτυχία ,με εμπειρία μένουν στην ανεργία» είπε ο κ.Καρτσιφάρας σε συνέντευξη στον ΑΧΕΛΩΟ TV.Ρώτησε ποιος είναι ο κύριος που του παίρνει συνέντευξη..διπλοθεσίτης και συναταξιούχος του ΟΤΕ κ.Κατσιφάρα. Έτσι θα πάει μπροστά η χώρα; Αντί να κάνετε κριτική φροντίστε να μάθετε, ποιος τι και γιατί .ΚΑΙ ΜΗ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ.Toν προσφωνήσατε δημοσιογράφο ,ενημερωτικά είναι συνταξιούχος του ΟΤΕ και με υψηλό εφάπαξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση