GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Θεσσαλονίκη Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης

Το 2014 η Θεσσαλονίκη είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Στo πλαίσιo αυτό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Βρετανικό Συμβούλιο... και ...


Το 2014 η Θεσσαλονίκη είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Στo πλαίσιo αυτό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Βρετανικό Συμβούλιο...
και το Δίκτυο Ναυαρίνο διοργανώνουν στις 20 Μαρτίου 2014 μία ημερίδα με θέμα “Thessaloniki as an International Education Hub/Η Θεσσαλονίκη-Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης”.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η ελληνική εμπειρία στη διεθνοποίηση της εκπαίδευσης, με έμφαση στα επιτεύγματα της Θεσσαλονίκης, θα καταγραφούν τα πρακτικά προβλήματα που δυσχεραίνουν την έλευση αλλοδαπών φοιτητών στη χώρα και την περαιτέρω διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας και μετα-λυκειακής εκπαίδευσης και τέλος, θα παρουσιαστούν οι επιτυχημένες πρακτικές από χώρες που έχουν καταφέρει να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης αλλοδαπών φοιτητών. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με μια στρογγυλή τράπεζα, με την παρουσία προσωπικοτήτων του δημοσίου βίου και της εκπαίδευσης.

Σκοπός της ημερίδας είναι να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα των δυνατοτήτων της Θεσσαλονίκης ως διεθνές κέντρο εκπαίδευσης καθώς και μια συναντίληψη για τις απαραίτητες ενέργειες, σε θεσμικό και διοικητικό επίπεδο, ούτως ώστε να αυξηθεί, μεσο-μακροπρόθεσμα, ο αριθμός των αλλοδαπών φοιτητών στη Θεσσαλονίκη. Μια τέτοια αύξηση είναι σημαντική τόσο για τη διεθνοποίηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας όλων των φοιτητών της πόλης όσο και για την οικονομία της Θεσσαλονίκης και τη συνολικότερη ικανότητα της να συνδιαλέγεται και να συνεργάζεται διεθνώς. Η διεθνοποίηση των υπηρεσιών όπως η εκπαίδευση συμβάλει στη μετάβαση της χώρας μας σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών για τις οποίες υπάρχει διεθνής ζήτηση. Αποτελεί λοιπόν προτεραιότητα να τεθούν οι κατάλληλες εκείνες βάσεις ούτως ώστε η Θεσσαλονίκη να καταστεί ένα Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Για εγγραφή στην ημερίδα: http://www.eventbrite.co.uk/e/--tickets-10748588317

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το British Council: +30 2310 378314 και το Δίκτυο Ναυαρίνο: +30 2310 260322.
e-saloniki.gr

1 σχόλιο

  1. Ο ΣΩΡΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...ΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ...Ο ΡΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ... ΔΥΚΤΙΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ....ΤΟ ΜΠΡΙΤΙΣ ΚΑΝΣΕΛ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!!!!...ΗΜΙΑΥΣΤΡΙΚΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΦΙΛΙΕΣ!!!!..ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση