GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να ελέγξετε την χοληστερίνη σας...

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν υψηλή χοληστερίνη. Ξέρετε ότι πρέπει να γυμνάζεστε και να αποφεύγετε τα λίπη, υπάρχουν όμως κι...


Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν υψηλή χοληστερίνη. Ξέρετε ότι πρέπει να γυμνάζεστε και να αποφεύγετε τα λίπη, υπάρχουν όμως κι άλλα που μπορείτε να κάνετε για να μην ξεφύγετε...
Δείτε ποιες είναι οι 10 εντολές που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσετε εάν θέλετε να κρατήσετε τη χοληστερίνη σας μέσα στα φυσιολογικά όρια.

1. Κάντε συστηματικό έλεγχο
Πρέπει να κάνετε τακτικά τις απαραίτητες εξετάσεις για να παρακολουθείτε την πορεία σας. Εάν προλάβετε το πρόβλημα νωρίς, θα αποφύγετε επικίνδυνες καρδιοπάθειες.

2. Ενημερωθείτε
Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τους παράγοντες που συμβάλλουν στην υψηλή χοληστερίνη και προσπαθήστε να τους βγάλετε από τη ζωή σας. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το DNA ή την ηλικία σας, μπορείτε όμως να ξεκινήσετε τη γυμναστική και να απαρνηθείτε τις τηγανητές πατάτες.

3. Χάστε τα περιττά κιλά

Ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος πάει χέρι-χέρι με την υψηλή χοληστερίνη. Τα υπέρβαρα άτομα παρουσιάζουν διαταραχές στο μεταβολισμό του λίπους κι έτσι κάθε προσπάθεια να χάσετε τα περιττά κιλά θα περιορίσει τον κίνδυνο.

4. Φορέστε τα αθλητικά σας
Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αλλά και να προστατεύσετε την καρδιά σας. Ακόμη και η ήπια άσκηση, όπως ένας περίπατος, είναι καλύτερη από την καθιστική ζωή.

5. Ξεχωρίστε τα λιπαρά
Δεν είναι όλα τα λιπαρά ίδια. Τα μονοακόρεστα – όπως αυτά που περιέχει το ελαιόλαδο και το αβοκάντο – μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL) και τα τριγλυκερίδια ενώ ανεβάζουν την «καλή» χοληστερόλη (HDL). Αντιθέτως, πρέπει να αποφεύγετε τα κορεσμένα λιπαρά, όπως αυτά που περιέχει το βούτυρο, το τυρί και το πλήρες γάλα.

6. Αγαπήστε τις φυτικές ίνες
Είναι γνωστό πως οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερη χοληστερίνη. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες δεσμεύουν επικίνδυνα οξέα που ανεβάζουν τη χοληστερίνη και βοηθούν το σώμα να τα απομακρύνει.

7. Πάρτε μια πολυβιταμίνη
Η έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού, ακόμη κι αν δεν καταναλώνετε πολλά βλαβερά λίπη.

8. Εξερευνήστε τις επιλογές σας
Εάν η χοληστερίνη σας είναι λίγο ανεβασμένη, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας, τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σας και την έκταση του προβλήματος. Οι αλλαγές στη διατροφή και η γυμναστική μπορεί να αποδειχθούν επαρκή μέτρα αντιμετώπισης.

9. Αντιμετωπίστε το στρες
Το στρες πυροδοτεί την ένταση, τις ανησυχίες και το θυμό. Τα συναισθήματα αυτά κάνουν το σώμα να απελευθερώνει βλαβερές χημικές ουσίες που φράζουν τις αρτηρίες και περιορίζουν τη ροή του αίματος στην καρδιάς. Έτσι, αυξάνεται η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός παλμός.

10. Δεσμευτείτε
Ο καλός προγραμματισμός και η συνέπεια είναι δύο απαραίτητα συστατικά για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της χοληστερόλης. Δείξτε αποφασιστικότητα προκειμένου να προστατεύσετε την καρδιά σας και την υγεία σας γενικότερα.
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση