GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φθιώτιδα: Επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα της νόσου των «τρελών αγελάδων»

Δύο θετικά κρούσματα της νόσου της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών σε νεκρά βοοειδή στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, επι...


Δύο θετικά κρούσματα της νόσου της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών σε νεκρά βοοειδή στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, επιβεβαιώθηκαν από το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς που εδρεύει στη Λάρισα.
Όπως μάλιστα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της εν λόγω περιφερειακής ενότητας, κατόπιν εντολών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις της Ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, μεταξύ των μέτρων συμπεριλαμβάνονται η άμεση και καθολική απαγόρευση εισόδου και εξόδου των ζώων και των προϊόντων τους από την προσβεβλημένη εκτροφή. Δεύτερον, η ενημέρωση του κτηνοτρόφου και των εμπλεκόμενων φορέων για υποχρεωτική τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων αντιμετώπισης της νόσου. Τρίτον, η ενίσχυση και εντατικοποίηση σε όλα τα σφαγεία της χώρας των επισήμων ελέγχων στα σφάγια ενήλικων βοοειδών που υποχρεωτικώς εξετάζονται για ενδεχόμενη παρουσία της νόσου πριν δοθούν στην κατανάλωση και τέταρτον η γνωστοποίηση των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση