GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος ο Δασκαλόπουλος από την προεδρία του ΣΕΒ. Ποιος παίρνει τη θέση του...

Τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσίευση εκτενών αφιερωμάτων στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, σύμφωνα με τα οποία θα παρέμενε στη θέση του προ...

Τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσίευση εκτενών αφιερωμάτων στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, σύμφωνα με τα οποία θα παρέμενε στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ για άλλα δύο χρόνια, το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου ανακοίνωσε ότι θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον επιχειρηματία Θεόδωρο Φέσσα! Η ανακοίνωση των 80 λέξεων το βράδυ της Πέμπτης επιβεβαιώνει όσους υποστήριζαν ότι ισχυροί παράγοντες του ΣΕΒ είχαν ενοχληθεί σφόδρα από τα δισέλιδα αφιερώματα της προηγούμενης Κυριακής στον Δ. Δασκαλόπουλο, σε δύο ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες, στα οποία εμφανιζόταν ως σίγουρος για ακόμα μια θητεία. Η επιλογή Δασκαλόπουλου εμφανιζόταν ως την Πέμπτη σαν λύση ανάγκης, επειδή τελικά αποχώρησαν οι άλλοι επιχειρηματίες στους οποίους είχε προταθεί το χρίσμα, όπως ο Ευ. Μυτιληναίος (όμιλος Μυτιληναίος - ΜΕΤΚΑ) και ο Σ. Θεοδωρόπουλος (Chipita). Οι ίδιοι κύκλοι έδιναν μικρές πιθανότητες στον βασικό μέτοχο και πρόεδρο της Quest Συμμετοχών Θεόδ. Φέσσα με το επιχείρημα ότι «δεν είναι βιομήχανος».

Ομως, έπειτα από διεργασίες εβδομάδων ο κ. Φέσσας θα είναι από τις αρχές Μαΐου ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, αφού οι παλαιές οικογένειες (Κανελλόπουλου, Παπαλεξόπουλου κ.λπ.) του συνδέσμου απέφυγαν να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία. Παράλληλα, οι «νέοι άνδρες», δηλαδή επιτυχημένοι επιχειρηματίες με εξαγωγικό προφίλ (όπως οι κ. Μυτιληναίος και Θεοδωρόπουλος) θεώρησαν ότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη διοίκηση των επιχειρήσεών τους, καθώς η «δουλειά» του προέδρου του ΣΕΒ είναι «πλήρους απασχόλησης», όπως τονίζουν στελέχη που γνωρίζουν τις συζητήσεις. Η επιλογή Φέσσα σχολιάζεται πάντως αρνητικά, με δεδομένο ότι, την ίδια στιγμή που ο ΣΕΒ ζητά στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας, οι παράγοντες που τον ελέγχουν προωθούν για τη θέση του προέδρου έναν επιχειρηματία ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΒ, «με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ αποδέχθηκε την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων και θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση τον κ. Θεόδωρο Φέσσα για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Θα προτείνει επίσης να απονεμηθεί στον απερχόμενο πρόεδρο κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο ο τίτλος του επίτιμου προέδρου και να του ανατεθεί ο τομέας της βιομηχανικής πολιτικής στο πλαίσιο της συσταθείσας, ήδη, Διυπουργικής Επιτροπής καθώς επίσης και η εκπροσώπηση του ΣΕΒ στην BUSINESSEUROPE από τη θέση του αντιπροέδρου αυτής της οργάνωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση