GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής ακόμα και σε πολυκατοικίες της Αθήνας

Στοιχεία για την παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής διαβίβασε στη Βουλή ο δήμος Αθηναίων, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι...



Στοιχεία για την παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής διαβίβασε στη Βουλή ο δήμος Αθηναίων, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κανελλοπούλου, Ν. Βούτσης και Δ. Τσουκαλάς για τους παράνομους οίκους ανοχής στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων, καταγγέλλοντας ότι το πρόβλημα έχει λάβει τέτοιες ανησυχητικές διαστάσεις, ώστε οίκοι ανοχής να έχουν εγκατασταθεί ακόμα και σε πολυκατοικίες χωρίς ασφαλώς τη συγκατάθεση των συνιδιοκτητών και ενοίκων αυτών.

Ο δήμος Αθηναίων, που είναι αρμόδιος για τη χορήγηση αδειών εγκατάστασης οίκων ανοχής καθώς και για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων, διευκρινίζει ότι οι υπάλληλοι του έχουν πραγματοποιήσει 20 σφραγίσεις και 167 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής. Από τις 20 σφραγίσεις που έγιναν το 2013, οι επτά αφορούν οίκους της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ και ένα μεγάλο ποσοστό των επανασφραγίσεων έγινε στην ίδια περιοχή.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 μάλιστα, οι σφραγίσεις και επανασφραγίσεις οίκων ανοχής δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή τους από κάθε ενδιαφερόμενο.

Χαρακτηριστική του προβλήματος είναι η επισήμανση του δήμου Αθηναίων ότι σε όλους σχεδόν τους σφραγισμένους οίκους ανοχής, έχει σημειωθεί παραβίαση σφραγίδων και φυσικά, αντίστοιχες επανασφραγίσεις και ακόμη ότι υπάρχουν οίκοι ανοχής, οι οποίοι έχουν σφραγιστεί συνολικά πάνω από δέκα φορές.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, Θ.Λιβάνιος, που υπογράφει το έγγραφο, αναφέρει ότι τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και έχουν επισημανθεί όλα τα προβλήματα, «όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχει σημειωθεί όσον αφορά την παράνομη λειτουργία των οίκων ανοχής αν και ο δήμος έχει υποβάλλει πρόταση τροποποίησης του Ν. 2734/99».

Απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας διαβεβαιώνει από την πλευρά του πως το υπουργείο του «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου, ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες τάξης, να ενισχυθεί περεταίρω το αίσθημα ασφάλειας και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ο κ. Δένδιας ξεκαθαρίζει πως για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ διενεργούν συστηματικούς ελέγχους, ενώ παράλληλα ενημερώνεται η αρμόδια για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας οίκων Αντοχής Δημοτική Αρχή, προκειμένου να προχωρήσει σε σφράγιση όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Όσον αφορά ειδικά στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά το δίμηνο Οκτωβρίου –Νοεμβρίου (2013) ελέγχτηκαν 10 οίκοι Ανοχής ,σχηματίστηκαν 100 ποινικές δικογραφίες και συνελήφθησαν 59 άτομα, ενώ ενημερώθηκαν παράλληλα και οι Αρμόδιες Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση