GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θα γίνει κάθε προσπάθεια για να φέρουμε σε επαφή Ρωσία με Ουκρανία»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ να συναντηθεί στο Παρίσι με τον επικεφαλής τ...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ να συναντηθεί στο Παρίσι με τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Αντρέι Ντεστσίτσα, στο πλαίσιο των εντατικών διαβουλεύσεων για την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση της Ουκρανίας.
"Θα κάνουμε σήμερα κάθε διπλωματική προσπάθεια για να φέρουμε σε επαφή τη Ρωσία με την Ουκρανία σε επίπεδο υπουργών, με την υποστήριξη και άλλων χωρών", είπε ο Χέιγκ στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των συνομιλιών που είχε στη γαλλική πρωτεύουσα με τον Ντεστσίτσα και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Ο τελευταίος είπε ότι "δυστυχώς" οι εκπρόσωποι της Ρωσίας δεν εμφανίστηκαν νωρίτερα στη σημερινή συνάντηση της λεγόμενης Ομάδας Συμφωνίας της Βουδαπέστης.
Η Ομάδα αυτή, στην οποία μετέχουν η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο, η Μόσχα και το Κίεβο, συγκροτήθηκε πριν από 20 χρόνια για να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ουκρανίας μετά την απόφαση της χώρας να αποποιηθεί τα πυρηνικά όπλα, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.
Ο Χέιγκ ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί ο Λαβρόφ με τον Ντεστσίτσα αργότερα σήμερα, μετά τη λήξη της διεθνούς διάσκεψης για τον Λίβανο που διεξάγεται στο Παρίσι. Ο Ρώσος υπουργός αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων για να μετάσχει στη διάσκεψη αυτή.
Στο Παρίσι αναμένονται επίσης, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον για να μετάσχουν στις εργασίες της δεύτερης συνόδου της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης (GIS) για τον Λίβανο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση