GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιατρίδη: «Θα αφήσετε το Αιγαίο σε όλους τους άλλους, εκτός από τα ελληνικά πληρώματα και τις ελληνικές επιχειρήσεις»

Την αντίθεσή της με διατάξεις για τα τουριστικά πλοία εξέφρασε η Μίκα Ιατρίδη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, τόσο στη συ...



Την αντίθεσή της με διατάξεις για τα τουριστικά πλοία εξέφρασε η Μίκα Ιατρίδη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, τόσο στη συνεδρίαση επί των άρθρων, όσο και στη συνεδρίαση για τη Β’ Ανάγνωση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις».

Σε σχέση με τα άρθρα, η βουλευτής Δωδεκανήσου εστίασε, μεταξύ άλλων, στο άρθρο 25 για το πλοίο ασφαλείας στην ακτοπλοΐα, σημειώνοντας ότι η διατύπωση του είναι εξαιρετικά προβληματική, γεγονός που έχει προκαλέσει τις κατηγορηματικές αντιδράσεις των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, αλλά και των ναυτικών. Επιπλέον, για το άρθρο 12, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι η διάταξη αυτή θα δημιουργήσει διενέξεις μεταξύ των τουριστικών ημερόπλοιων και των πλοίων της ακτοπλοΐας μια και μπορεί να δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό και ζήτησε να εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος.

Μιλώντας σε ένα πιο γενικό πλαίσιο, στη Β’ Ανάγνωση, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ενισχύσει την ελληνική σημαία και τα ελληνικά πληρώματα, γιατί οι απαραίτητες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως ισχυρά φορολογικά κίνητρα, δεν γίνονται αποδεκτά από την Τρόικα και το Υπουργείο Οικονομικών. Κάτι το οποίο, εμμέσως πλην σαφώς, ανέφερε και ο αρμόδιος Υπουργός στη συζήτηση του νομοσχεδίου επί των άρθρων.

Η ουσία είναι ότι «θα αφήσουμε το Αιγαίο σε όλους τους άλλους, εκτός από τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά πληρώματα» τόνισε η Μίκα Ιατρίδη και συμπλήρωσε ότι με αυτό το νομοσχέδιο για τα τουριστικά πλοία, «στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, και εντός μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης προσέγγισης, η παρούσα κυβέρνηση και οι δανειστές επιτίθενται με σφοδρότητα στους εργαζόμενους», στο βαθμό που ακόμα και εκπρόσωπος των εργοδοτών να λέει στην Επιτροπή ότι δεν επιθυμούν να έρθουν σε σύγκρουση με τα ελληνικά πληρώματα.

Με την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων, η βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε και δυο τροπολογίες με τις οποίες αντιμετωπίζονται ζητήματα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση