GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για αναδιάρθρωση αστυνομίας

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας... του πυροσ...

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας...
του πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών δήλωσαν ότι καταψηφίζουν.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης της ΕΛΑΣ, για να γίνει πιο λειτουργική και πιο αποτελεσματική.

«Η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο αστυνομικών ανά μονάδα πληθυσμού στην Ευρώπη. Η αναλογία αστυνομικών -πολιτών είναι 1 προς 290. Δεν μπορεί ο έλληνας φορολογούμενος να αντέξει μια τεράστια αστυνομία. Η αποτελεσματικότητά της δεν ταυτίζεται με το αν είναι ή όχι μεγάλη», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Έμφαση έδωσε ο υπουργός στη δημιουργία εξειδικευμένου κλάδου αλλοδαπών, τονίζοντας ότι η παράνομη μετανάστευση είναι το υπ' αριθμόν δεύτερο ζήτημα, μετά την οικονομία, που απειλεί τη χώρα και επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας.

«Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά έτσι είναι. Αλλιώς δεν θα ήταν ποινικό αδίκημα η παράνομη μετανάστευση. Αν δεν ίσχυε αυτή η διαπίστωση δεν θα είχαμε σύνορα και θα αφήναμε να μπει στη χώρα όποιος θέλει. Χρειάζεται, λοιπόν, εξειδίκευση η αστυνομία για να χειρίζεται μόνη της με εξειδικευμένο μηχανισμό το θέμα της μετανάστευσης», επεσήμανε ο κ. Δένδιας, απαντώντας στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι κυβερνά με ΜΑΤ και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «τέρας της γραφειοκρατίας».

«Ως πολιτικός προϊστάμενος του κατ' ευφημισμόν Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ήσαστε υπουργός του χημικού πολέμου σε βάρος του ελληνικού λαού. Είστε υπουργός μιας κυβέρνησης που κυβερνά με ΜΑΤ, τα οποία αποτελούν τον πυρήνα της ελληνικής αστυνομίας. Η μόνιμη παρουσία τους είναι το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης σας και της τρόϊκας, που θέλει να επιβάλει μια ωμή αστυνομοκρατία», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαφαζάνης.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής Κων. Τριαντάφυλλος τόνισε την ανάγκη περαιτέρω βελτιωτικών αλλαγών δίνοντας έμφαση, στα ζητήματα που αφορούν το πυροσβεστικό σώμα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση ότι με την κατάργηση του κώδικα μεταθέσεων στοχεύει στον εκβιασμό των αστυνομικών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας και πάλι λόγο για παράνομες μεθοδεύσεις κατά του κόμματός του, ενώ χαρακτήρισε κατάπτυστο το πόρισμα του εισαγγελέα που ζητά την άρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της ΧΑ.

Τόσο ο εισηγητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης, τόνισαν ότι με το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται ο σκληρός αυταρχικός πυρήνας του κράτους για την προάσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων και όχι του λαού.

«Σπέρνετε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες με νομοσχέδιο», υποστήριξε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Γιαννης Κουράκος.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί αύριο επί των άρθρων και των τροπολογιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση