GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποίηση Γιάτσενιουκ προς τη Μόσχα

Σε υψηλούς τόνους ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ κατηγόρησε την Ρωσία για παραβίαση διμερών συμφωνιών. ...


Σε υψηλούς τόνους ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ κατηγόρησε την Ρωσία για παραβίαση διμερών συμφωνιών. Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Γιάτσενιουκ ζήτησε την απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων από την Κριμαία.
“Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να απομακρύνει τις στρατιωτικές της δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην Κριμαία και να ξεκινήσει πραγματικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις”, υποστήριξε ο Αρσένι Γιατσένιουκ.
“Υπάρχει περιθώριο να βρούμε καλό τρόπο επίλυσης της κρίσης”, σημείωσε ο ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός.
Διευκρίνισε όμως πως με τις κινήσεις που κάνει η Ρωσία, το τελευταίο διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν συνεχιστούν οι ρωσικές κινήσεις να αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Κριμαία.
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ρωσικός λαός δεν επιθυμεί πόλεμο και κάλεσε την ρωσική πολιτική ηγεσία να ακούσει τη βούληση των πολιτών.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση