GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σακελλαρίδης: Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, μέλη της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» πραγματοποίησαν μια δράση ενημέρωσης έξω από τα κεντρ...


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, μέλη της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» πραγματοποίησαν μια δράση ενημέρωσης έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Με το σύνθημα «δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει» θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ μέσω ΤΑΙΠΕΔ, που προωθούν με αυταρχισμό σήμερα κυβέρνηση και τρόικα.
Όπου ιδιωτικοποιηθήκαν οι επιχειρήσεις ύδρευσης, είχαμε πτώση της ποιότητας του νερού, αύξηση της τιμής, κακή συντήρηση των δικτύων και αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Όπου το νερό είναι στα χέρια των πολυεθνικών, μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποκλείεται από το ανθρώπινο δικαίωμα στην ύδρευση και την υγιεινή».
Σχετικά με το θέμα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε:

«Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ πρέπει να μην προχωρήσει. Ως Ανοιχτή Πόλη θα αγωνιστούμε, μαζί με τα κινήματα πολιτών, ώστε το νερό να μην γίνει εμπόρευμα.
Όταν σε όλη την Ευρώπη, μετά την αποτυχία των ιδιωτικοποιήσεων του νερού, οι επιχειρήσεις ύδρευσης επιστρέφουν σε δημόσια ιδιοκτησία, η κυβέρνηση, υπακούοντας την τρόικα και τους εγχώριους συνεργάτες της, κάνει το αντίθετο.
Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή Καμίνη και οι άλλοι υποψήφιοι, που στηρίζονται από δυνάμεις του μνημονίου, παραμένουν αδιάφοροι μπροστά στην καταστροφική αυτή προοπτική. Τους καλούμε έστω και τώρα, να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση και να μην παριστάνουν τους ανήξερους ή τους ουδέτερους.
Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου αποτελούν εκ των πραγμάτων και δημοψήφισμα για το αν ο λαός της Αθήνας θα επιτρέψει να περάσει το νερό στα χέρια των κερδοσκόπων».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση