GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραγδαίες εξελίξεις! Η Κριμαία προσχωρεί στη Ρωσία. Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα...

Στις 16 Μαρτίου αποφασίζει η Κριμαία αν θέλει να ενταχθεί στη Ρωσία. Υπέρ της ένταξης στη Ρωσία αποφάσισε το κοινοβούλιο της Κριμαίας. Ο...

Στις 16 Μαρτίου αποφασίζει η Κριμαία αν θέλει να ενταχθεί στη Ρωσία. Υπέρ της ένταξης στη Ρωσία αποφάσισε το κοινοβούλιο της Κριμαίας. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ χαρακτήρισε "παράνομη" την απόφαση
Ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ χαρακτήρισε "παράνομη" την απόφαση του κοινοβουλίου της Κριμαίας να ζητήσει να προσαρτηθεί στη Ρωσία και πρόσθεσε ότι ο στρατός είναι έτοιμος να προστατεύσει τη χώρα σε περίπτωση επέμβασης της Ρωσίας
Μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από μια συνάντησή του με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο Γιατσενιούκ εκτίμησε επίσης ότι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου στην Κριμαία «δεν έχει καμία νομική βάση».
"Καλούμε τη ρωσική κυβέρνηση να μην υποστηρίξει αυτούς που προωθούν την απόσχιση στην Κριμαία", πρόσθεσε ο ίδιος.
Εξάλλου ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας ζήτησε εκ νέου από τη Ρωσία να «επιστρέψουν στους στρατώνες τους» οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία και να ξεκινήσει διάλογος ώστε να βρεθεί μια "ειρηνική λύση" στην κρίση.
Όμως ο Γιατσενιούκ προειδοποίησε ότι «στη περίπτωση που συνεχιστεί η κλιμάκωση, η κυβέρνηση και οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές θα αντιδράσουν όπως προβλέπει το σύνταγμα».
«Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε την πατρίδα μας», υπογράμμισε. «Έχουμε λιγότερα όπλα (από τη Ρωσία), δεν διαθέτουμε πυρηνικά όπλα, όμως έχουμε το πνεύμα της ελευθερίας».
Ο Γιατσενιούκ επεσήμανε ότι είναι έτοιμη να υπογράψει «το συντομότερο δυνατό» τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία είχε απορρίψει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Νοέμβριο.
«Η ουκρανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης» με την ΕΕ και «είμαστε έτοιμοι να την υπογράψουμε το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο ουκρανός πρωθυπουργός.
Στο μεταξύ ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ σημείωσε ότι οι φιλορωσικές αρχές στην Κριμαία είναι παράνομες και δρουν υπό απειλές.
«Οι αρχές στην Κριμαία είναι εντελώς παράνομες, τόσο το κοινοβούλιο όσο και η κυβέρνηση. Είναι αναγκασμένες να δρουν υπό την απειλή όπλων και όλες οι αποφάσεις τους υπαγορεύονται από τον φόβο και είναι παράνομες», δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου.
Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Τουρτσίνοφ θα κάνει αργότερα σήμερα μια ανακοίνωση για τη Κριμαία.

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα
Προς τη Μαύρη Θάλασσα οδεύει το USS Truxtun, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό με κατευθυνόμενους πυραύλους, όπου θα λάβει μέρος σε γυμνάσια με βουλγαρικές και ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις.
Τα γυμνάσια αυτά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν πολύ καιρό πριν από την κρίση στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του Πενταγώνου, περί ενίσχυσης με επιπλέον αριθμό μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στις χώρες της Βαλτικής, με αποστολή τον έλεγχο του εναερίου χώρου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Κίνηση η οποία υλοποιήθηκε στα πλαίσια των εκτάκτων «μέτρων ασφαλείας» της συμμαχίας, για να καθησυχάσουν αρχικά τους συμμάχους που είχαν θορυβηθεί από την αποτελεσματική ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην χερσόνησο της Κριμαίας, αναφέρει το πρακτορείο.

Στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας βρίσκεται η σημαντικότερη βάση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το Truxtun ξεκίνησε την Πέμπτη από την Ελλάδα με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα όπου θα διεξαχθεί ναυτική εκπαίδευση με τις βουλγαρικές και ρουμανικές δυνάμεις.
«Ενώ το πλοίο θα βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, θα γίνουν γυμνάσια με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή, τα οποία είχαν προγραμματιστεί προ πολλού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ναυτικού.
«Οι επιχειρήσεις του Truxtun στη Μαύρη Θάλασσα είχαν προγραμματιστεί πολύ πριν την αναχώρησή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες», επέμεινε.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Crimea Lawmakers Schedule Vote On Joining Russia από wochit

2 σχόλια

  1. Ο,τι αφορά στους άλλους, γιατί έτσι τους βολεύει,είναι παράνομο.
    Νόμιμο είναι ό,τι. συμφέρει τους Αμερικανούς!
    Διεθνής υποκρισία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ρε μαγκες!
    Διαλεξατε το ΣΩΣΤΟ!
    Σκατα σου αμερικανους
    τον πουλο στους ΔΙΕΘΝΗΣ μαλακες!!

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση