GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Βερολίνο στηρίζει το Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευθεί για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωσ...


Η βρετανική κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευθεί για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έχει την υποστήριξη της Γερμανίας στην επιδίωξη για μεταρρύθμιση της ΕΕ και για την άμβλυνση των συνεπειών της ολοκλήρωσης της ευρωζώνης επί των χωρών που δεν συμμετέχουν στο κοινό νόμισμα.
Σε κοινό άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times οι υπουργοί Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν και της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνουν ότι καθώς "η ευρωζώνη συνεχίζει την ολοκλήρωσή της, είναι σημαντικό οι χώρες που βρίσκονται εκτός της ζώνης του ευρώ να μην υφίστανται διακριτική μεταχείριση κατά συστημικό τρόπο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης".
"Οι μελλοντικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ και η τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών πρέπει να περιλάβουν μία μεταρρύθμιση του πλαισίου διακυβέρνησης ώστε η ολοκλήρωση της ευρωζώνης να τεθεί επί σταθερών νομίμων βάσεων και να υπάρξει εγγύηση ισότητας για εκείνες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που, ενώ συμμετέχουν στην κοινή αγορά, δεν μοιράζονται το κοινό νόμισμα", γράφουν οι δύο υπουργοί Οικονομικών.
Υπό την πίεση της ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας του Συντηρητικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε να αναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ενωση πριν από την οργάνωση έως το 2017, και αν επανεκλεγεί το 2015, δημοψηφίσματος για ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κατά συνέπεια, το κοινό άρθρο στους Financial Times αποτελεί ευνοϊκή τοποθέτηση του Βερολίνου απέναντι στις επιδιώξεις του Λονδίνου.
Κατά την επίσκεψή της στο Λονδίνο στο τέλος Φεβρουαρίου, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της παραμονής "ενός ισχυρού Ηνωμένου Βασιλείου στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης", ωστόσο απέφυγε να εκφράσει ευρεία υποστήριξη επί των μεταρρυθμίσεων που επιδικώκει ο Ντέιβιντ Κάμερον στην ΕΕ.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση