GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο Αντονέσκου

Την παραίτησή του από την προεδρία της Γερουσίας ανακοίνωσε ο αρχηγός του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), Κριν Αντονέσκου κατά τη ...

Την παραίτησή του από την προεδρία της Γερουσίας ανακοίνωσε ο αρχηγός του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), Κριν Αντονέσκου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Ρουμανικού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Αντονέσκου κάλεσε νωρίτερα και τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα να υποβάλει παραίτηση για να δείξει ότι η Ένωση Σοσιαλιστών Φιλελεύθερων (USL) πλέον δεν υπάρχει.
Ο Κριν Αντονέσκου παραιτήθηκε από πρόεδρος της Γερουσίας την ώρα που συνεδρίαζαν τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Βίκτορ Πόντα και κάθισε κάτω μαζί με τους άλλους βουλευτές του κόμματός του.
Ο Βίκτορ Πόντα εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση του κ. Αντονέσκου να παραιτηθεί, σχολιάζοντας ότι όταν κάποιος κατέχει μία σοβαρή θέση, οι αποφάσεις που λαμβάνει δεν πρέπει να είναι ποτέ προσωπικές.
"Όταν κάποιος κατέχει ένα σοβαρό αξίωμα, εξαρτώνται τόσοι πολλοί άνθρωποι από τις αποφάσεις του. Δεν μπορώ να εκνευριστώ απόψε και να παραιτηθώ.
Οι αποφάσεις είναι συλλογικές, δεν βρίσκεται κάποιος σε τέτοιες θέσεις μόνος του. Λαμβάνει την ψήφο εκατομμυρίων ανθρώπων" είπε ο κ. Πόντα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός Κάλιν Ποπέσκου Ταριτσεάνου να προταθεί για πρόεδρος της Γερουσίας.
Το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) του Κριν Αντονέσκου ανακοίνωσε στις 25 Φεβρουαρίου ότι αποχωρεί από τον κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος σχηματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012, εξαιτίας διαφωνιών με τον Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Βίκτορ Πόντα σχετικά με τον ανασχηματισμό.
Οι υπουργοί του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος παραιτήθηκαν και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Βίκτορ Πόντα συγκρότησε νέο κυβερνητικό συνασπισμό με άλλα κόμματα, ο οποίος έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση