GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προθεσμία ζήτησε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης για το φαξ στις φυλακές

Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα ζήτησε και έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα ο γνωστός ποινικ...


Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα ζήτησε και έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα ο γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος έχει κληθεί να δώσει σήμερα εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος (κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση).
Η κλήτευση του αφορά σε φαξ που φέρεται να εστάλη από το γραφείο του με αποδέκτες κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας. Με το φαξ καλούνταν οι κρατούμενοι σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Φραγκίσκος Ραγκούσης είναι δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά από άδεια που ζήτησε και έλαβε.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε παραγγείλει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αφού πρώτα διαπιστώθηκε πως το κείμενο έφυγε με φαξ από το γραφείο του κ. Ραγκούση με αποδέκτες τον εξάδελφο του διαβόητου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και ήδη νεκρού, Μάριάν Κόλα και έναν έλληνα ισοβίτη.
Το ίδιο , κατα περιεχόμενο έγγραφο κυκλοφόρησε και στις φυλακές Κορυδαλλού . Από την πλευρά του πάντως ο γνωστός δικηγόρος , αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν είναι ο ίδιος συντάκτης του κειμένου, αλλά του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που αναφέρονταν και απλά το έστειλε στις φυλακές Κέρκυρας. Εξάλλου, όπως φέρεται να επισημαίνει δεν είναι λογικό να στείλει κάτι παράνομο από το φαξ του γραφείου του στο επίσημο φαξ της φυλακής.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση