GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενα εκατ. ευρώ εγγύηση στον Μιχάλη Καρχιμάκη!

Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθ...


Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών Δημ. Φούκα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.
Ο κ. Καρχιμάκης βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από αναφορά με ημερομηνία 11.4.2013 υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα “αναφορών κατάστασης ασφαλείας – εκτίμησης απειλής”, των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας.
Επίσης, φέρεται ότι έπεισε άγνωστο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι ως βουλευτής προάσπιζε πάντα το εθνικό συμφέρον, εξέφρασε την πικρία του για την άσκηση δίωξης σε βάρος του.
Αναφέρει επίσης:
-Ότι βρέθηκε κατηγορούμενος εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης στην ΕΥΠ και η αναφορά στηρίζεται σε κίνητρα εξόφθαλμα και μονομερή με στόχο την ικανοποίηση των υπερασπιστών αναγκών διωκόμενου συναδέλφου της υπαλλήλου που υπέβαλλε την αναφορά, στην ΕΥΠ. Μάλιστα αποδίδει τις συκοφαντικές καταγγελίες σε βάρος του, σε πολιτικά κίνητρα επικαλούμενος σχετικό απόσπασμα από την επίμαχη αναφορά στην οποία η μάρτυρας κατηγορίας αναφέρει ότι συγκεκριμένοι συνάδελφοί της συνδικαλιστές υπέστησαν “ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό άνευ προηγουμένου από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τα ανδρείκελα του στο υπουργείο και στην υπηρεσία”.
-Χαρακτηρίζει ανύπαρκτο το περιστατικό που η καταγγέλλουσα περιγράφει, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση με συνδικαλιστές σε εστιατόριο του Κολωνακίου, φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός σε έναν από τους συνδικαλιστές “να του φέρει ένα από εκείνα τα ωραία χαρτιά”. Αποδίδει δε την αναφορά στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ποινικό υπόβαθρο σε βάρος του.
-Για την κατηγορία, σύμφωνα με την οποία, βρέθηκαν στο γραφείο του απόρρητα έγραφα του ΥΠΕΘΑ, υποστηρίζει πως αυτά έφτασαν στο γραφείο του ανωνύμως σε φάκελο το 2007, και πως ο ίδιος από τότε είχε χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό του σε επερώτηση στη Βουλή στην οποία είχε απαντήσει ο τότε υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μειμαράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για να καταδείξει την αθωότητα του, ο κ. Καρχιμάκης καταλήγει:
“Ίσως με τις θέσεις που τολμηρά, αταλάντευτα και επίμονα κατά καιρούς εξέφρασα, να ενόχλησα και να κατέστησαν αντιπάλους μου διαφόρους. Όμως ποτέ και κανένας δεν απετόλμησε να αρνηθεί τον πατριωτισμό, την ηθική, την εντιμότητα και την ευσυνειδησία μου”.
Σχετικά με την προσωπικότητά του και την μάχη που έδινε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, κατέθεσαν υπέρ του, οι πρώην υπουργοί, Δημ. Ρέππας, Φιλ. Πετσάλνικος και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Μα πως δεν θα υπάρχουν φιλοναζί και φασίστες, όταν βρίσκονται άθλιοι νεοφιλελεύθεροι Καρα-δεξιοί "διανοούμενοι" και "ιστορικοί" της πού...ς, που ξεπλένουν με την άθλια γραφίδα τους, το βρώμικο έργο των προγόνων τους στην Κατοχή, ΣΑΝ ΤΟΝ "ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ", μόνιμα καλεσμένο στο Mega της Διαπλοκής (να βγάζει την άθλια αντιλαϊκή, μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη μπόχα του) Μαρατζίδη, που έγινε και "Ποταμίσιος", παρέα με το life style αμερικανάκι- υπέρμαχο των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας και υβριστή των αγανακτισμένων του Συντάγματος- Στ. Θεοδωράκη και τον άλλο, τον ανεκδιήγητο Τέλλογλου, που θέλει να απαγορευτούν οι συναθροίσεις εν καιρώ Μνημονίου, όπως στη Χούντα;;;;

    ΝΑΙ!!! Είναι κι αυτός ο άθλιος υμνητής των Ταγματαλητών και των Δοσίλογων της Κατοχής- Μαρατζίδης στο "Ποτάμι" !!!

    Τώρα αποκαλύφτηκαν πραγματικά τα άθλια μνημονιακά μπουμπούκια !!!

    Ότι εκτός από Μπομπολ-άνθρωποι, Ψυχαρ-άνθρωποι, Μνημονιακοί, ΔΟΛ-οπλόκοι, Σημιτάνθρωποι της Διαπλοκής, είστε και ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΡΑ-ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    Ψηφίστε Χαϊβάνια Έλληνες "Ποτάμι" και τότε σαν ποτάμια θα ρέουν τα λεφτά σας, προς την μισητή Διαπλοκή, που μας έχει κάτσει στο σβέρκο δεκαετίες!!

    Ψηφίστε για να πάρει ο Κυρ-Γιώργας ο Μπόμπολας ΟΛΑ τα σκουπίδια της χώρας και να πληρώνετε γι’ αυτά εις πενταπλούν!

    Ψηφίστε για να πάν τα διόδια στα 10 ευρώ, ενώ εσείς δεν έχετε 10 ευρώ να βάλετε βενζίνη!

    Ψηφίστε για να πάρει το Mega όχι 100 εκατομμύρια θαλασσοδάνειο, αλλά 500.000.000, ενώ εσάς σας διώχνουν κλωτσηδόν από τις τράπεζες!!

    Ψηφίστε για να ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ η Διαπλοκή με την αιώνια βλακεία του Νεοέλληνα και να κολυμπά στα πλούτη, την ώρα που εσείς θα τρέχετε στα συσσίτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση