GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απογοήτευση των αστυνομικών της Αχαΐας για τη δήθεν οικονομική ενίσχυση

Για τον «θησαυρό» που παρουσίασε το Υπουργείο χαρακτηρίζοντας έτσι την οικονομική ενίσχυση των ενστόλων, ο οποίος και τελικά απ...



Για τον «θησαυρό» που παρουσίασε το Υπουργείο χαρακτηρίζοντας έτσι την οικονομική ενίσχυση των ενστόλων, ο οποίος και τελικά αποδείχθηκε ως άνθρακας, κάνουν λόγο τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, σχολιάζοντας ιδιαιτέρως πως είναι πολύ απογοητευμένοι αφού η συγκεκριμένη απόφαση αφορά ελάχιστους μόνο αστυνομικούς.

Η δυσαρέσκεια στους αστυνομικούς είναι έντονη, καθώς ο τρόπος κατανομής του πλεονάσματος ουσιαστικά αποκλείει όσους πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια αλλά έχουν και πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, αλλιώς το είχαν παρουσιάσει στην αρχή και τελικά αλλιώς είναι τα πράγματα.

«Το πλεόνασμα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες. Αφορά αστυνομικούς που έχουν μικτές αποδοχές 1.500 ευρώ, είναι ανύπαντροι και χωρίς παιδιά και έχουν συμπληρώσει εννέα χρόνια υπηρεσίας. Ουσιαστικά αυτούς τους συναδέλφους που έχουν μεγάλη ανάγκη και χρήζουν βοήθειας, τους εξαιρεί» επεσήμανε σε δηλώσεις του στο PatrasTimes ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χάρης Τσίτσικας.

Και πρόσθεσε: «Ο θησαυρός τελικά αποδεικνύεται άνθρακας, αφού κανείς δεν πίστευε πως θα αποκλειστεί το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών».

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών οι ένστολοι που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης ανέρχονται σε 64.065 άτομα. Από αυτούς οι 26.525 είναι αστυνομικοί, 2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ως όριο καθορίζονται τα 1.500 ευρώ στις ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα. Το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάσει το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η καταβολή του θα γίνει στις 9 Μαΐου του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι, σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές αυτές μειώνονται κατά 3,9% φέτος, ενώ έχουν ήδη μειωθεί κατά 1,1% πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση