GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολεμική Αεροπορία: Το νέο Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο

Μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων ανακοινώθηκε και η σύνθεση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου η οποία είναι η ακόλουθη. Δείτε όλα ...


Μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων ανακοινώθηκε και η σύνθεση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου η οποία είναι η ακόλουθη.
Δείτε όλα τα ονόματα:

1. Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς Αρχηγός ΓΕΑ
2. Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης Αρχηγός ΤA
3. Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Πέτκος Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ
4. Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου Διοικητής ΔΑΥ
5. Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Τσαλίκης Διοικητής ΔΑΕ
6. Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Δριτσάκος Υπαρχηγός ΓΕΑ
7. Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Ανδρεσάκης Διοικητής ΣΙ
8. Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Παρασχόπουλος Διευθυντής Α' Κλάδου ΓΕΑ
9. Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μανωλάκος ΓΕΕΘΑ
10. Υποπτέραρχος (Ι) Νικόλαος Μήλας Επιτελάρχης ΔΑΕ
11. Υποπτέραρχος (Ι) Συμεών Αστρεινίδης Υπαρχηγός ΑΤΑ
12. Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Αθανασίου Διευθυντής Δ' Κλάδου ΓΕΑ
13. Υποπτέραρχος (Ι) Απόστολος Ιακώβου Διευθυντής Β' Κλάδου ΓΕΑ
14. Υποπτέραρχος (ΥΙ) Στέφανος Φουρλεμάδης Διευθυντής ΓΕΑ/ΔΥΓ
15. Υποπτέραρχος (ΥΙ) Χρήστος Γρηγορέας ΓΕΕΘΑ
16. Υποπτέραρχος (ΜΗ) Γεώργιος Βορρόπουλος Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ
17. Υποπτέραρχος (ΜΑ) Μιχαήλ Καμπαλούρης Διευθυντής Γ' Κλάδου ΓΕΑ
18. Υποπτέραρχος (ΜΑ) Χριστόφορος Σμυρλής Επιτελάρχης ΔΑΥ

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, κοινή συνεδρίαση των Αρχηγών και των μελών των νέων Ανώτατων Συμβουλίων των Κλάδων (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας), μετά από πρωτοβουλία και υπό την προεδρία του Δ. Αβραμόπουλου, προκειμένου όλα τα μέλη των νέων Ανώτατων Συμβουλίων Στρατού (ΑΣΣ), Ναυτικού (ΑΝΣ) και Αεροπορίας (ΑΑΣ) να γνωρίζουν επισήμως και επακριβώς τι αναμένει από αυτούς η Πολιτεία και ο πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΘΑ.
Η για πρώτη φορά σε αυτό το υψηλό και επίσημο επίπεδο διαβεβαίωση για «την προτεραιότητα της εγγύησης της ασφάλειας του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και της εξασφάλισης των δικαιωμάτων των απανταχού Ελλήνων», όπως επακριβώς τονίστηκε, δόθηκε ως κατευθυντήριος γραμμή από τον Υπουργό.
Ο Δ. Αβραμόπουλος στο χαιρετισμό που απηύθηνε, και αφού σημείωσε ότι καλούνται να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή τους εν μέσω της δύσκολης δημοσιονομικής περιόδου που διανύει η χώρα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα οφείλει να διευρύνει το ρόλο της ως σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από την αναβαθμισμένη συμμετοχή της στους Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς στόχοι της συμμετοχής μας είναι η εξασφάλιση του μέγιστου εθνικού οφέλους, η δημιουργία ικανών συνθηκών προβολής της εθνικής ισχύος και η ενεργός συμμετοχή μας στη συνδιαμόρφωση των όρων ασφαλείας του περιφερειακού και διεθνούς περιβάλλοντος».
Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική διπλωματία, προσθέτοντας ότι «η πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η παράσταση σημαίας της χώρας στις διεθνείς ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την προστασία της διεθνούς νομιμότητας και των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ».
Τέλος, υπενθύμισε ότι «η αμυντική θωράκιση της χώρας είναι μια υπόθεση σοβαρή και πολύ δαπανηρή», υπογραμμίζοντας ότι όλον αυτό τον καιρό γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την ορθολογική διαχείριση του ήδη μειωμένου προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ και ζητώντας από τα στελέχη να υπολογίζουν τη σχέση κόστους-αποτελέσματος, σε κάθε απόφασή τους, που βεβαίως, δικαιολογεί κάτι τέτοιο.
Σμήναρχος (Ι) Αλέξανδρος Μαρίνος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση