GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας

Στο χαμηλότερο επίπεδο πολλών ετών υποχώρησαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης. Απώλειες καταγράφει ...


Στο χαμηλότερο επίπεδο πολλών ετών υποχώρησαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης. Απώλειες καταγράφει και το ευρώ, καθώς ενισχύθηκαν οι εικασίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να χαλαρώσει σύντομα τη νομισματική πολιτική της.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, ακολουθώντας τη Wall Street. Οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών ομολόγων διαμορφώθηκαν στο 3,271% – ένα νέο χαμηλό επίπεδο 8 ετών – και των ιταλικών στο 3,327% που είναι χαμηλό 8,5 ετών, ενώ των πορτογαλικών τίτλων υποχώρησαν στο 4,091%, νέο χαμηλό 4ετίας. Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,15% στο επίπεδο των 1,3579 δολαρίων.
Το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν δήλωσε την Τρίτη ότι τα αρνητικά επιτόκια (σ.σ: για τις καταθέσεις χρημάτων από τις τράπεζες στην ΕΚΤ) παρέχουν μία δυνατότητα περιορισμού της ισχύος του ευρώ και ότι δεν αποκλείεται η αγορά (από την ΕΚΤ) δανείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες για τη στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης.
Οι δηλώσεις του εξέπληξαν τους επενδυτές, δεδομένης της μακράς αντίστασης της Μπούντεσμπανκ στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε την ίδια ημέρα ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει, εάν ο πληθωρισμός υποχωρήσει περισσότερο του αναμενόμενου.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση