GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρση ασυλίας για Μίχο και Γρέγο

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου και Αντώνη Γρέγου που ήδη εξετάστηκαν, αποφάσισε να εισηγηθεί η Επ...


Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου και Αντώνη Γρέγου που ήδη εξετάστηκαν, αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η συνεδρίαση της οποίας συνεχίζεται με την εξέταση και άλλων βουλευτών της ΧΑ.
Οι δύο βουλευτές, πάντως, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον ένα να υποστηρίζει ότι είναι και στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας!
Μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο μετά την ακρόασή του από τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, ο Ν.Μίχος, υποστήριξε ότι τον κάλεσαν να απολογηθεί για δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, μια καραμπίνα και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών (αδίκημα της οπλοκατοχής), τα οποία είχε αφήσει επίτηδες –όπως είπε- για να τα βρει η αντιτρομοκρατική.
«Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα γιατί τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια και γιατί δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, από τη στιγμή που άλλοι βουλευτές έχουν 3,4 και 5 άδειες», είπε, χαρακτηρίζοντας ως το χειρότερο από όλα ότι «ο στρατηγός της αστυνομίας και το ίδιο το σύστημα, έχει παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και τους έχει για ρουφιάνους και προστατευόμενους μάρτυρες», όπως είπε.
Υποστήριξε μάλιστα πως είναι στόχος της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας. «Ήμουν και είμαι στόχος της τρομοκρατίας, όπως και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές μου, όχι μόνο της εν Ελλάδι, αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους, όπως η ΜΙΤ και άλλες μεγάλες που ανέφερα στην επιτροπή», είπε.
Αναφερόμενος στη δίωξή του για τον νόμο κατά των ναρκωτικών, έκανε λόγο για μία μικροποσότητα ινδικής κάνναβης που βρέθηκε σε μια κρύπτη στο σπίτι του, υποστηρίζοντας ότι ανήκε στον προηγούμενο νοικάρη.
«Δεν είμαι ηλίθιος να την αφήσω εκεί αφού θα ερευνούσε η αστυνομία. Ήταν από τον προηγούμενο νοικάρη του σπιτιού, όπως είπε και ο σπιτονοικοκύρης μου στην αντιτρομοκρατική, ο οποίος είχε βρει και άλλα στο υπόγειο του σπιτιού και τα είχε πετάξει. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω και δεν ήμουν ηλίθιος να τα αφήσω εκεί», υποστήριξε.
Υποστηρίζοντας και εκείνος ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη εις βάρος του, ο Ν.Μίχος, δήλωσε ότι «η δίωξη μου γίνεται για το πολιτικό μου έργο και για αυτά που έχω αναφέρει μέσα στο Κοινοβούλιο για το παραεμπόριο που γίνεται από μεγαλέμπορους κρέατος και γάλακτος, σπόρων και λιπασμάτων και γι αυτό που έχω πει, για την οικογένεια της Μονσάντο και τα προϊόντα τους».
Πρότεινε μάλιστα αλλαγή πολιτικής για την χώρα μας. «Αναγκαστικά, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει καινούρια συμφωνία με τη Ρωσία και τα κράτη της Βαλτικής για εισαγωγές και εξαγωγές και να σταματήσουν να μας εκμεταλλεύονται οι Ευρωπαίοι δήθεν σύμμαχοι μας», είπε, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία για αυτό τους κυνηγούν…
Επόμενος στην σειρά ήταν ο Αντώνης Γρέγος, που υποστήριξε ότι δεν εμπλέκεται πουθενά στο πόρισμα των 190 σελίδων, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του.
«Δεν έχω μαντικές ικανότητες για να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε οπαδός της ΧΑ στην Ελλάδα, την Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού, ή αν κάποιος βάλει μπλούζα με τα διακριτική της ΧΑ. Έχω μιλήσει με 137 δικηγόρους και εισαγγελείς και βεβαιώνουν ξεκάθαρα αυτά που σας λέω», είπε, υποστηρίζοντας και εκείνος ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική δίωξη».
Ο ίδιος σημείωσε ότι «τόσο ο αρχηγός, όσο και η ηγεσία δεν έδωσαν τέτοιες εντολές για βίαιες ενέργειες οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη νομιμότητα του κόμματος», τονίζοντας ότι ο ίδιος εντάχθηκε νομίμως σε ένα κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Βουλής, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής θα κληθεί να βρει μία φόρμουλα για το πώς θα δώσουν εξηγήσεις ενόψει συνεδρίασης της Ολομέλειας για το θέμα, οι προφυλακισμένοι βουλευτές.
Στην περίπτωση που αποφασιστεί να κληθούν στο Κοινοβούλιο, την τελική απόφαση μέλλει να λάβει ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Σημειώνεται ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν μπει στην Επιτροπή, έδωσε στη δημοσιότητα DVD, στο οποίο «αποκαλύπτονται» τα «εγκλήματα» της οργάνωσης.
Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ημίωρο DVD με φωτογραφίες από τη διανομή τροφίμων, την αιμοδοσία και άλλες …κοινωνικές δράσεις της Οργάνωσης.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση