GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαναρτζήδες είχαν στήσει κομπίνα σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών

«Μηχανή» σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών αποκαλύφθηκε ότι είχαν στήσει εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ιδιοκτήτες συνεργείων αυτο...


«Μηχανή» σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών αποκαλύφθηκε ότι είχαν στήσει εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο και τον Κορυδαλλό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι ιδιοκτήτες δύο συνεργείων είχαν εκδόσει 258 εικονικά και πλαστά τιμολόγια για επισκευές αυτοκίνητων μετά από δήθεν τρακαρίσματα με τα οποία εισέπραξαν περισσότερα από 454.000 ευρώ.
Η έρευνα των αστυνομικών ξεκίνησε μετά από καταγγελίες ασφαλιστικής εταιρίας στις εισαγγελικές αρχές. Ενδεικτικά, σε μια από τις καταγγελίες, πελάτης της εταιρείας, προκειμένου να αποζημιωθεί για ζημίες που υπέστη το όχημά του, προσκόμισε παραστατικά για αγορά ανταλλακτικών με εικονικά και πλαστογραφημένα στοιχεία (σφραγίδες, ανύπαρκτο Α.Φ.Μ. και διεύθυνση έδρας της επιχείρησης κ.λπ), ενώ οι εργασίες φέρονταν να είχαν πραγματοποιηθεί στο συνεργείο του 37χρονου και 46χρονου στον Ασπρόπυργο.
Ακολούθησαν εκεταμτένες έρευνες και διασταυρώσεις στοιχείων σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων – πώλησης ανταλλακτικών καθώς και σε σπίτια σε Ασπρόπυργο, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Μαγούλα Αττικής και Κέρκυρα.
Εκτός από τα τρία άτομα που συνελήφθησαν για τη συγκεκριμένη απάτη σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών η έρευνα αποκάλυψε παραβάσεις σε βάρος άλλων έξι φαναρτζήδων για την έκδοση 19 εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας πάνω από 78.000 ευρώ
Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για παράβαση διατάξεων της Φορολογικής Νομοθεσίας, αναφορικά με την έκδοση φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ καθώς και για πλαστογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση