GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Γερμανοί διευθυντές αμείβονται με… ψίχουλα

Τα διευθυντικά στελέχη των εισηγμένων γερμανικών ομίλων είχαν εισόδημα 5,3 εκατομμύρια ευρώ κατά μέσον όρο το 2013, ποσό που είναι μ...


Τα διευθυντικά στελέχη των εισηγμένων γερμανικών ομίλων είχαν εισόδημα 5,3 εκατομμύρια ευρώ κατά μέσον όρο το 2013, ποσό που είναι μικρότερο από εκείνο που κερδίζουν οι διευθυντές μεγάλων εταιρειών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ,
σύμφωνα με μια μελέτη της εταιρείας παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών Towers Watson που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το 2012 η αμοιβή και τα πρόσθετα μερίσματα που δόθηκαν στους διευθυντές των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έφτασαν τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ.
Για το 2013 παρατηρούνται μεγάλες διαφοροποιήσεις από τη μία εταιρεία στην άλλη. Έτσι, ενώ ο Μάρτιν Βίντερκορν, ο διευθυντής του ομίλου Volkswagen, κέρδισε 15 εκ. ευρώ, ο Ντίτερ Τσέτσε της Daimler έβγαλε περίπου τα μισά, 8,2 εκατομμύρια. Ο απερχόμενος διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa Κριστόφ Φραντς έλαβε "μόνο" 1,8 εκ. ευρώ και ο Ράινχαρτ Πλος της κατασκευάστριας εταιρείας ημιαγωγών Infineon αποζημιώθηκε με το ποσό του 1,9 εκ. ευρώ.
Η μελέτη της Towers Watson βασίζεται στις ετήσιες εκθέσεις 23 από τους 30 ομίλους του Dax και δεν περιλαμβάνει εταιρείες και τράπεζες όπως οι SAP, Deutsche Bank, Commerzbank και Fresenius.
"Οι μεγάλες διαφοροποιήσεις δεν προκαλούν έκπληξη" ανέφερε ο αναλυτής της Towers Watson Όλαφ Λανγκ εξηγώντας ότι στον Dax μετέχουν εταιρείες με πολύ διαφορετικά αντικείμενα δραστηριότητας και πολύ διαφορετικό μέγεθος μεταξύ τους. Ορισμένες από αυτές, όπως οι Volkswagen, Siemens και Allianz, δραστηριοποιούνται διεθνώς.
Συγκριτικά, οι διευθυντές των εταιρειών που εκπροσωπούνται στον δείκτη Dow Jones Stoxx Europe 50, όπου μετέχουν όμιλοι από 18 ευρωπαϊκές χώρες, είχαν πέρσι ετήσιο εισόδημα 6 εκατομμυρίων ευρώ έκαστος, κατά μέσο όρο. Ο μέσος όρος αυξάνεται στα 7 εκ. ευρώ εάν εξαιρεθούν από τον υπολογισμό οι γερμανικές εταιρείες.
Από την άλλη, οι διευθυντές των εταιρειών που είναι εισηγμένες στη Γουόλ Στριτ κέρδισαν πέρσι 12,7 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις που έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση