GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η ανάπτυξη στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία αναθεώρησε προς τα κάτω το ρυθμό ανάπτυξης του τέταρτου τριμήνου του 2013, κυρίως εξ αιτίας του ότι οι κεφαλαιακές και οι ...


Η Ιαπωνία αναθεώρησε προς τα κάτω το ρυθμό ανάπτυξης του τέταρτου τριμήνου του 2013, κυρίως εξ αιτίας του ότι οι κεφαλαιακές και οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν χαμηλότερες από ό,τι προβλεπόταν.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της τρίτης μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης στον κόσμο αυξήθηκε κατά 0,7% στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες.
Παρότι χαμηλότερη της αναμενόμενης, αυτό είναι το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο που το ιαπωνικό ΑΕΠ καταγράφει αύξηση σε μία χώρα που ταλαιπωρήθηκε για περισσότερες από δύο δεκαετίας με στασιμότητα, δηλαδή αρνητική ανάπτυξη και πληθωρισμό.
Τα στοιχεία έρχονται τρεις εβδομάδες πριν η κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο τεστ, την αύξηση στο φόρο πωλήσεων στο 8% από το 5%.
Πάντως, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι η ύφεση στην Ιαπωνία μπορεί να συνεχιστεί.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση