GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λάρισα: Τις επόμενες μέρες η απόφαση για τη μικρή Μαρία

Συνεδρίασε σήμερα το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της επιμέλειας της μι...


Συνεδρίασε σήμερα το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της επιμέλειας της μικρής Μαρίας, από τον οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, παρουσία και του Βούλγαρου προξένου από την πρεσβεία στην Αθήνα, ο οποίος εκπροσώπησε το βουλγαρικό κράτος.
Κατά την σημερινή διαδικασία, το δικαστήριο επικέντρωσε σε ερωτήματα προς τον εκπρόσωπο του βουλγαρικού κράτους, σχετικά με το «αν» υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας της μικρής και «ποιο» θα είναι το μέλλον της, εφόσον την επιμέλεια πάρει η βουλγαρική πλευρά.
Ο πρόξενος, Λουμπουμίρ Γκεοργκίεφ ανέφερε ότι το βουλγαρικό κράτος στηρίζει τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Γκεοργκίεφ παρέπεμψε για περαιτέρω πληροφορίες στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του, ενώ όσον αφορά στο θέμα πιθανής υιοθεσίας σχολίασε ότι αυτό θα το αποφασίσει το βουλγαρικό κράτος.
Όσον αφορά στο ενδιαφέρον της βουλγαρικής πλευράς για την υπόθεση της μικρής Μαρίας, δήλωσε ότι είναι δεδομένο από την στιγμή που είναι πολίτης Βουλγαρίας – καθώς, αποδείχθηκε ότι οι βιολογικοί γονείς της είναι Βούλγαροι – οπότε η βουλγαρική υπηκοότητα προβλέπεται αυτόματα από το νόμο.
Σχολίασε, δε, ότι η κρατική υπηρεσία προστασίας του παιδιού στη Βουλγαρία είναι καλά οργανωμένη και έχει όλες τις προϋποθέσεις να παράσχει στο παιδί μία ολοκληρωμένη φροντίδα. Η απόφαση του Δικαστηρίου για την τύχη της μικρής Μαρίας θα γίνει γνωστή κατά τις επόμενες μέρες.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση