GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μύκονος: Δύσκολη η αποκόλληση του τουρκικού πλοίου

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι προσπάθεις αποκόλλησης του τουρκικού φορτηγού πλοίου Yusuf Cepnioglu, που προσάραξε τα ξημε...

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι προσπάθεις αποκόλλησης του τουρκικού φορτηγού πλοίου Yusuf Cepnioglu, που προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε βραχώδη ακτή της Μυκόνου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πλοίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποκόλλησή του από τα βράχια. Το μισοβυθισμένο πλοίο, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Λιμενικό Σώμα και από ρυμουλκά θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να αποκολληθεί από τα βράχια και να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η μικρής έκτασης διαρροή καυσίμων από τα καύσιμα κίνησης, το diesel και τα λιπαντικά που υπάρχουν στο πλοίο, έχει περιοριστεί και η περιοχή δεν επειλείται με περιβαλοντική καταστροφή.

Ανασταλτικός παράγοντας για την προσπάθεια των ανδρών του Λιμενικού και των τοπικών αρχών είναι οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όπου πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στην Μύκονο βρίσκεται και εξειδικευμένο κλιμάκιο της διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς παρακολουθώντας το βίντεο που εξασφάλισε το cyclades24, οι πιθανότητες ανέλκυσης του πλοίου προφανέστατα δεν είναι μεγάλες.

Αυτό που απεύχονται όλοι είναι να μη βυθιστεί το πλοίο κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό.



Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση