GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συναντήσεις Τσίπρα στο Δουβλίνο

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς, κοινωνικές ομάδες, απλούς πολίτες, καθώς και με εκπροσώπους του αριστερού κινήματος Σιν Φέιν είχε σ...


Συναντήσεις με τοπικούς φορείς, κοινωνικές ομάδες, απλούς πολίτες, καθώς και με εκπροσώπους του αριστερού κινήματος Σιν Φέιν
είχε στο Δουβλίνο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην ιρλανδική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ιστορικό ηγέτη του Σιν Φέιν, Τζέρι Ανταμς επικεντρώθηκε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με τον Ιρλανδό πολιτικό να τονίζει τη σημασία της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, ενώ σημείωσε ότι παρακολουθεί την πορεία και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώντας με τους άξονες της πολιτικής που αναφέρονται στην ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης και της αντιμετώπισης από κοινού του ζητήματος των χρεών των χωρών, ενάντια στη λιτότητα και υπέρ των αναπτυξιακών πολιτικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισκέφθηκε προάστιο έξω από το Δουβλίνο, θέλοντας να δει και να μιλήσει από κοντά με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας, κοινωνικούς φορείς και κατοίκους, οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πολιτική της λιτότητας που έχει πλήξει ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους νέους και τους τομείς της υγείας, της παιδείας και του αθλητισμού.

Οι κάτοικοι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που κάνουν μέσω δομών αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Οι εκπρόσωποι του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι γίνεται προσπάθεια από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού να αξιοποιηθεί η περίπτωση της Ιρλανδίας ως παράδειγμα προς μίμηση, χώρας που τέλειωσε με τα μνημόνια, για τις υπόλοιπες χώρες υπό καθεστώς μνημονίου, αποκρύπτοντας τις επιπτώσεις οι οποίες αναφέρθηκαν και στη χθεσινοβραδινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε, τέλος, με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Ιρλανδία που αριθμεί περίπου χίλια μέλη, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που βιώνουν στην Ιρλανδία, συγκρίνοντάς την με αυτή της Ελλάδας, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία που έχουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση