GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΡΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΑΝΑΛΥΣΙΣ...

Κι ήταν τα στήθια σου άσπρα σαν τα γάλατα και μού 'λεγες γαργάλατα! (στιχούργημα που αποδίδεται ψευδώς στον πρώη...

Κι ήταν τα στήθια σου
άσπρα σαν τα γάλατα
και μού 'λεγες
γαργάλατα!
(στιχούργημα που αποδίδεται ψευδώς στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Αθανασιάδη- Νόβα.) Άσχετο αλλά μ άρεσε!!!

Ναι ντερβίσια μου . Το τι έχουν να δουν τα μάτια μας και ν ακούσουν τα έρμα τα αυτιά μας ως να έρθει κείνη η ευλογημένη ώρα των εκλογών δε λέγεται
  Οτι θέτε μάγκες. Από τάξιμο κανείς δεν έπαθε τίποτις.
 Το σύστημα παίζει τα ρέστα του . Σπρώχνει ότι μπορεί. Ότι έχει . Δοκιμασμένο και μη.
Δε φτάνει η φτώχεια κι η τυράγνια μας   πλακώσαν κι οι σωτήρες με   Ποτάμια,   Ελιές,   58,   72, και πάει λέγοντας ,  με Πατρίδες,  Δημοκρατίες,  με σπάσιμο κατεστημένων , με επαναστάσεις πάσης φύσεως, κι ότι άλλο  ακόμα τραβά η όρεξις και κατεβάζει η γκλάβα του πάσα ένα  λυσσαγμένου για εξουσία πολιτικάντη.
 Φόρεσαν και τις αθρώπινες προσωπίδες τους με τα χαμόγελα , αρχέψαν τα σούρτα φέρτα μετά των απαραιτήτων δια την περίστασιν χειραψιών, σε πάσα πικραμένο που τον έχουν  γκαραντί γραμμένο  στα παπάρια τους για μια τετραετία περίπου και τον θυμούνται βεβαίως  άπαξ κι είναι να του πιάσουσι τον κώλο.
Μη γελιέστε ορέ μόρτες . Μη σας γελά η προβιά προβάτου που φοράνε για κανά μήνα πριν από κάθε εκλογές. Λύκοι πεινασμένοι είναι που το παίζουν κοκκινοσκουφίτσες .
Υπερβάλω?
Για κάντε ένα φλας ,μπακ στην ούτως η άλλως αδύναμη μνήμη σας  και τα ξαναλέμε. Νομίζω?
 Ρε εδώ μέχρι τον ''όποια περίεργη πέτρα σηκώσεις''  Μαντούβαλο ξεθάψανε, μέχρι και τον Αρούλη σεριανάνε με το στανιό σε μπας κλας συνοικίες της Αθήνας (οποία κατάπτωσις μον σερί να πούμε για το Ντισκάβερι τσάννελ σε κόβω) μπας και πείσουν κανάν ευαίσθητο.  Εδώ επαναπατρίσθη ως κι ο ερίφης  Ιωαννίδης  μετά απο κοντά δεκατέσσερα χρονάκια στη μαύρη ξενιτιά της Αθήνας και λαμβάνουν χώρα αβέρτα μπάνκα  πράματα και θάματα που έλεγε κι η γιαγιά μου και στα σούξου μούξου θα κολλήσουν?.
  Απέ την άλλη τι δεν έχουμε  δει και   δοκιμάσει   ούλα τα προηγούμενα χρόνια, με τα γνωστά αποτελέσματα,  απ ολουνούς αυτούς ?
 Τα πάντα όλα που λέει κι ο γίγαντας Αλέφαντος
Κι οι όποιες καινούργιες εξαιρέσεις , μόνο καινούριες δε μου μοιάζουν κι ούτε εξαιρέσεις απ τον κανόνα είναι.
Πάντως   το παλεύουν με νύχια και με δόντια , μ ούλα κείνα τα δοκιμασμένα προεκλογικά τερτίπια  του παρελθόντος που τώρα  μοιάζουν  γυάλινες χάντρες και καθρεφτάκια για  ιθαγενείς πιότερο από κάθε  άλλη βολά.
Κόψτε συμπεριφορές και θα την ανθιστείτε. Πιάστε για παράδειγμα  τον Στρατούλη να πούμε.  Δημοκράτης και επαναστάτης βεβαίως βεβαίως .Κανει παρέα και με άλλους κονομημένους και ευτυχείς  επαναστάτας. Μαγκιά του. Πέταξε κείνο το ξινισμένο ύφος του ''μασάω σκατά'' και φόρεσε το ευτυχές χαμόγελο του μαλάκα . Γιατί? Πιθανώς  δεν μπορεί να κρύψει τη χαράτου βλέποντας  την εξουσία νάρχεται. Καθ` ό η εξουσία, είναι γνωστόν τοις πασί ,ότι πρόκειται περί γκομενάρα με τριανταεφτά καπάκια. Ετοιμάζεται να γαμήσει κι αυτός. Γιατί όχι δηλαδή. Εδώ τόσοι και τόσοι....
 Σε λίγο θα αποκτήσει και Ντορόγελο(για τους αδαείς είναι το παγωμένο χαμόγελο της Ντοράκλας .Τόχει ούλο το Μητσοτακέϊκο. Φοριέται σε κάθε περίστασις. Ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως) η οποία παρεμπιπτόντως εκτός του  υιού εξασφάλισε και  την κόρη (άπορος κορασίς όπως τόσα και τόσα  βλαστάρια πολιτικώνε μας ,   ωϊμέ!!!) τη διόρισε (στον ΟΠΑΠ περικαλώ) λόγω προσόντων βιβαίους, την ιδία εποχή που ο θείος Κεριάκος θερίζει κεφάλια υπαλλήλων και άλλων δύστυχων υπάρξεων μη προσοντούχων, με την κόσα κι ο παπούς , ζωή νάχει, να ευλογεί κι από πάνω.
 Παράδειγμα έτερον   περί ενιαίου αδιασπάστου , αδιαιρέτου και ομοουσίου συστήματος διακυβέρνησης, είναι ο απεχθής Πάγκαλος να πούμε. Ναι διορίστηκε από τον Αβραμόπουλο(?!!!) σε επιτροπή λέει, που θα εκπροσωπεί τη χώρα λέει, στα εξωτερικά λέει, και κλάιν μάιν που δεν κατάλαβα λέει.
 Ρε καλώς τονα τον συνένοχο (αφού μαζί τα φάγαμε) Τι γένηκε αδερφέ? Ξανά στο κόλπο? Ούλοι εμείς οι άλλοι , οι πρώην συνεργάτες στη μάσα  ντε ....στην απέξω?
Αλλά μην το ανησυχάτε  καθόλου. Η κυβέρνησις δεν θα κάνει μπλουμ μια που αθωώθηκε (απ την επιτροπή δεοντολογίας της βουλής) ο σιόρ  Γιακουμάτος για κάτι μπικικίνια που ξέχασε'' να δηλώσει. Δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε ,δεν κατάλαβε ή τέλος πάντων σιγά και το ποσόν. Σωστά. Δω άλλοι  κι άλλοι, αληθώς πιο καπάτσοι, ρίξαν το καταπέτασμα κι ακόμα δεν τους ενόχλησε κανείς.Τους υπερασπίζεται δε το κράτος σθεναρώς  με επιτροπές , κωλυσιεργίες, νομοσχέδια, κόλπα περί μη ευθύνης, παραγραφές και άλλα τέτοια ωραία, ένεκα που μοστράρουνε σε κάτι λίστες,  κάτι οφσόρ, σε κάτι εμβάσματα, σε κάτι βουλευτικά έδρανα, σε κάτι κομματικά επιτελεία, η Τρόικα περιέργως πως, δεν πιέζει γι αυτούς, τους προαναφερόμενους φλογερούς πατριώτας, αλλά μόνο για τους άλλους τους φτωχούς  μπαγλαμάδες (εμάς δηλαδή) που βάλαν το κατέστημα μέσα και είναι και δοσίλογοι στο σίγουρο , ζητάν δε  και τα ρέστα από πάνω. Αχάριστοι ε!! μουσιού Πάγκαλε?
 Το ίδιο  έκαναν  και στην υπέργηρη καρκινοπαθή κυρία που την πέρασαν σαλαμούρα για χρέος στο κράτος,  καμιά 500ρια ευρώ αν ενθυμούμαι καλώς . Μιλάμε για ισονομία κι οχι μαλακίες.
Έτσι κι αλλιώς ''χρειάζεται μια θεσμική παρέμβασις στο χώρο αυτόνε'' ανέκραξε δεινώς    ο καλοζωισμένος χονδρός συγκυβερνήτης  με την κρατική Μπέμπα των 650 χιλιάρικων , καθ ότι το μύριο εγγύησις του spy  Καχριμάκη τους  έπεσε  βαρύ ωσάν μπαγιάτικη γαρδούμπα .
 Που να τόβρει ?
Το δίκιο δίκιο αλλά  ας βοηθήσει ο Τσουκάτος ρε σοσιαλιστικά παιδιά καημένα . Τόσα  πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ καθ ομολογίαν του κυρά Πόπη μου. Ε βάλτε κάτι να σωθεί το παλικάρι . Ας σας στα δανείσει ο Άκης τέλος πάντων . Έξοδα δεν έχει στον Κορυδαλλό. Μάσες ξάπλες εξασφαλισμένα. Όλο και με κάποια χάρη θα του τα ανταποδώσετε. Λέω γω τώρα.
Όχι ρε Μπέννυ δεν γένεται να τα διαγράψετε. Τι είναι αιώνιοι φοιτητές ή γόνοι πλουσίων
Σαλονικιών με μετεγγραφές από  αλλούθε κι αλλούθε?.
Κάνε νόμο αν θες . Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Θα τον ψηφίσει κι ο  Σαμαράς πούναι στο ζόρι τελευταίως περί συνεταιριλίκι. Τι κωλώνεις?
Σας πείραξε το βεβλίο του Κουφοντίνα και φωνασκείτε ορέ ντερβίσια?. Θυμίζετε καρακάξες και  του κάνετε και  διαφήμισις στο τζαμπαντάν . Μπορεί γι αυτό  να το κάνετε  κιόλας λέω εγώ ο κακόπιστος. Εξ άλλου οι σφαίρες πούριχνε ελέω Θεού ο ντερβισόμαγκας, ήταν πολιτικές . Δεν σκότωναν . Πολιτικές παρεμβάσεις  κάνανε. Ναι δεν το ξέρατε? Πάτε στο Σύριζα και στις συνιστώσες του  να σας το ξηγήσει. Μη κοιτάτε που τελευταίως, ένεκα εξουσία  πούρχεται, δείχνει πρόσωπο και παριστάνει την παρθένα. Στ αυτιά . Γιατί οι άλλες τρύπες...... φινιστρίνια να πούμε.
Αλλά εμείς έχουμε ν ασχολιόμαστε ολημερίς κι ολονυχτίς με το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε (με 200 τόσους νοματαίους) Έρμοι κι αυτοί. Σκίζονται τα κωλοκάναλα με αναλύσεις ειδικών περί τα αεροναυτικά, βγάλαν ραντάρ,  δορυφόρους   στα πέριξ και τα λοιπά. Καλά  κάνετε ρε μόρτες . Ψυχές είναι κατά Μαλαισία μεριά αλλά ψυχές, δε λέω. Βέβαια για τις 6000 πάνω κάτω Ελληνικές ψυχές που αυτοκτόνησαν  δω γύρω, κοντά, λόγω κρίσης κι απ τα  καμώματα των καθημερνών θαμώνων σας, δεν είδα κανά αφιέρωμα, κανάν  ειδικό απαυτολόγο, κανάν καρασπουδαγμένο κουραμπιέ, έστω κανάν επαναστάτη με μετοχές σε ξενα  funds, κανάν επιτέλους   γιαλατζίντερβίση  μεγαλοδημοσιογράφο  να το ψάχνει. Ούτε τίποτις άλλο . Αχνα.
      Μα αυτή η παροιμιώδης ευαισθησία σας!!!! .
 Είστε όμως και  άδικοι ορέ Έλληνες . Βγήκε ο ''μπράβο Ρούλα'' Κεδίκογλου και είπε ότι η κακιά Τρόικα δεν αφήνει   να διανεμηθεί το πλεόνασμα σε φτωχούς και αναξιοπαθούντες και σεις γελάσατε.Άλλοι ξύσατε και τ αρχίδια σας .Κάποιοι κλάσατε  κιόλας . Και κανείς δεν  πίστεψε.Γιατί? Αφού το  θέλει πολύ λέει και ανθίσταται σθεναρώς ο Αντώνης (ναι ναι και ο Μπένι!!!)  και τραβάει και κόκκινες γραμμές η καλή μας  κυβέρνησις λέει, που στο τέλος δυστυχώς  θα τις  βάλει στον πάτο της ή μάλλον στον δικό μας πάτο  όπως  τόσα και  τόσα άλλα
Έτσι θα  αναγκασθούν πάλι με πόνο ψυχής, να κόψουν μισθούς και συντάξεις (των άλλων να ξηγιόμαστε ουχί των δικών και παιδοσυγγενών τους) να απολύσουν καμιά 30ρια χιλιάδες κοσμάκη, να κλείσουν τίποτις 50 χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις , να υπογράψουν το  καινούριο μνημόνιο , να πάρουν τσαμπουκά σπίτια κι ότι άλλο  έχει ο πάσα εις πτωχομπινές  και να βουτάν τα κουλουράκια ,των 17 χιλιάδων τριμηνιαίως, στους καφέδες τους, στο μνημόσυνο μας .
Πάντα με πόνο ψυχής.
                                 Καφενές Μάκη Ψειριάρη, Τούμπα Θεσσαλονίκης
               Μήτσος Τούφας

 ΥΓ.'Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα,'
'γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι γιατί φέγγει έτσι η μέρα; 
Γιατί σαν αυτή, παιδί μου, την ημέρα τη χρυσή''''
'που τη χαίρεσαι και συ '
'στέρεψε το μαύρο δάκρυ '
'κλείσανε πολλές πληγές, '
'αψηλώσανε τα στάχυα '
'κι ένα γύρω όλα τα βράχια '
'εγινήκαν ανθοβούνια και χρυσοπηγές.
         Όχι δεν νοσταλγώ το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δημοκράτες μου.(δεν το θυμάμαι, όπως ούτε και την Χούντα . Ήμουνα μικρός  τότες και ουχί παχουλός) Την ανάπτυξη που έρχεται απ το βάθος (μα πολύ βάθος μιλάμε) του ορίζοντα  χαιρετίζω κι αφιερώνω το λαμπρό ετούτο  ποίημα  στον γελοιωδέστερο υπουργό από καταβολής Ελληνικού κόσμου.
ΚΟΥΙΖ
Ποιος είναι?
Ο ευρών αμειφθήσεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση