GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα Ρεπούση για τη… Δεξιά και τις παρελάσεις

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση έστειλε ένα μήνυμα γεμάτο νοήμ...


Μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση έστειλε ένα μήνυμα γεμάτο νοήματα, ενόψει του φετινού εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
“Μηχανοκίνητα άρματα και μαχητικά αεροπλάνα επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια στις εθνικές παρελάσεις.
Δεξιά και πάσης Ελλάδος, υπεράνω κόστους”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter η Μαρία Ρεπούση.ysterografa.gr

2 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος20 Μαρ 2014, 11:37:00 μ.μ.

    Η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στον Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη και την Γ.Γ. Πρόνοιας Ευ.Μπέκου, ζητάει την άμεση έκδοση της εγκυκλίου για την εφαρμογή της τροπολογίας που αφορά την χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους με αναπηρία 80%. Η τροπολογία αφορά επίσης και την παράταση των συντάξεων, επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία που περιμένουν στα ΚΕΠΑ.
    Η τροπολογία που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο, ακριβώς επειδή κρίθηκε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ΚΕΠΑ, ψηφίστηκε από τη Βουλή, αλλά παραμένει νόμος χωρίς ουσία, μια και οι λεγόμενοι αρμόδιοι όχι μόνο δεν εκδίδουν την ερμηνευτική εγκύκλιο ώστε να αρχίσουν να εφαρμόζονται όσα ψηφίστηκαν αλλά σφυρίζουν αδιάφορα έχοντας στόχο. Στόχος τους, η καθυστέρηση της καταβολής του ΕΚΑΣ, παίρνοντας στο λαιμό τους και όλους όσοι περιμένουν στα ΚΕΠΑ, χωρίς σύνταξη και επιδόματα.
    Κάπως έτσι, δημιουργείται και η απάτη με το πρωτογενές πλεόνασμα..

    Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ
    Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ προς τον Γ.Γ.Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι η εξής:
    «Η διευκρινιστική εγκύκλιος για την εφαρμογή του άρθρου 8 του ν. 4237/2014 δεν έχει εκδοθεί, παρόλο που ο νόμος έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 036/ΤΑ΄με αριθ. 036 από τις 12-2-2014 
Η Ε.Σ.ΑμεΑ. ήδη είχε ζητήσει στις 13.2.2014 την άμεση έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή αυτών των διατάξεων που αφορούν στα εξής σημαντικά θέματα:
    -Στη χορήγηση του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 80%, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
    -Στη συμπλήρωση του άρθρου 66 του ν. 4144/2013, προκειμένου να συνεχίζεται η χορήγηση όλων των αναπηρικών επιδομάτων (εξωϊδρυματικό επίδομα, προνοιακά επιδόματα βάσει των προγραμμάτων του κανονιστικού πλαισίου, διατροφικό επίδομα κ.λπ.) και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους αναμένουν επί μήνες χωρίς δική τους υπαιτιότητα την επανεξέτασή τους στα ΚΕΠΑ.
    -Στην παράταση ισχύος του άρθρου 66 του ν. 4144/2013 όπως συμπληρώθηκε έως και 30-4-2013 ώστε να συνεχιστεί η χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων. 
Ακατανόητη είναι η καθυστέρηση έκδοσης αυτής της εγκυκλίου που αφορά στην επιβίωση των ατόμων με αναπηρία. Το ΕΚΑΣ αφορά σε χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες επιβίωσής τους. Η συνέχιση της χορήγησης προνοιακών επιδομάτων, συντάξεων αναπηρίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αφορά συμπολίτες μας που χωρίς δική τους ευθύνη παραμένουν εγκλωβισμένοι στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.
    Στην Ε.Σ.Α.μεΑ. κατατίθενται καταγγελίες από πολίτες με αναπηρία, εγκλωβισμένους στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, των οποίων έχει λήξει η ισχύς του βιβλιαρίου χορήγησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προμηθευτούν τη φαρμακευτική και θεραπευτική τους αγωγή.
    Για τους παραπάνω λόγους και για να σταματήσει η τραγική αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους ζητούμε να προχωρήσετε στην άμεση έκδοση εγκυκλίου και την εφαρμογή των ανωτέρω σημαντικών διατάξεων».

    πηγη..http://kinisinet.gr

    ΝΑΤΟ ΤΟ ΠΛΕΌΝΑΣΜΑ....και περνούν ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ που εξαιρούν απο αξιολογήσει ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΌΣΚΥΛΑ Δ.ΥΑΠΛΗΛΟΥΣ από τα βουλευτικά γραφεία τους... ΟΎΤΕ 2% ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΥΦΗΣΑΝ ..ΔΥΜΑΡ--ΝΔ---ΠΑΣΟΚ...

    ΕΚΑΣ
    Από το 2014 στους συνταξιούχους με αναπηρία 80%
    Τον περασμένο Φεβρουάριο ψηφίστηκε σε ένα άσχετο νομοσχέδιο η τροπολογία για το ΕΚΑΣ που θα χορηγείται στους συνταξιούχους αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% ανεξάρτητα από όριο ηλικίας.

    Να σημειώσουμε εδώ ότι
    και γι'αυτή την απόφαση δεν έχει εκδοθεί η ερμηνευτική εγκύκλιος και φυσικά όλοι οι συνταξιούχοι με αναπηρία 80% θα περιμένουν την ανάκαμψη της οικονομίας για να δούνε το ΕΚΑΣ στην τσέπη τους.

    ΔΗΛΑΔΉ ΤΟΥ ΆΓΙΟΥ ΠΟΤΕ; ΡΕΕΕ ΑΣ ΣΤΗΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΟΛΟΙ....ΠΑΠΑΤΖΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος20 Μαρ 2014, 11:37:00 μ.μ.


    Και δεν είμαι ούτε ήμουν συριζαιος ούτε κλούβιο αυγό, ούτε δραχμόλογος ,ο αείμνηστος Δολοφονημένος Παύλος Μπακογιάννης έλεγε ...{δεν θα έχει σημασία στο μέλλον πως θα λέγετε ένα νόμισμα ΑΛΛΑ με τι όπλα έχεις να το υπερασπίζεις ,εμείς όπλα δε έχουμε άρα χρειαζόμαστε ισχυρή διπλωματία για το συμφέρον όλων μας Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ} ...
    ΚΑΙ.. ΤΟΝ ΣΚΌΤΩΣΑΝ...

    Κάνετε κύριοι όλοι σας τα αυτονόητα ΙΣΟΝΟΜΊΑ ΛΈΓΕΤΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση