GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μερική μόλυνση από την προσάραξη πλοίου βόρεια της Μυκόνου

Κλιμάκιο αρμόδιο για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος στη Μύκονο. Σε εξέλιξη προανάκριση για τα αίτια της αναγκαστικής προσ...


Κλιμάκιο αρμόδιο για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος στη Μύκονο. Σε εξέλιξη προανάκριση για τα αίτια της αναγκαστικής προσάραξης του πλοίου. Εγκατέλειψε το καράβι το 14μελές πλήρωμα
Μέχρι στιγμής παρατηρείται περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής. Λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 7-8 μποφόρ, μικρός αριθμός κοντέινερ έχει πέσει από το πλοίο και επιπλέουν, επίσης, μεταξύ πλοίου και ακτής.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη αναθέσει τις απαραίτητες ενέργειες σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη καταπλεύσει στην περιοχή.
Επίσης, κλιμάκιο εξειδικευμένων για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος στελεχών του Λιμενικού βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, προκειμένου να συνδράμει το έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής στη διαχείριση του συμβάντος.
Παράλληλα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, έχει ενισχυθεί με μέσα και υλικά απορρύπανσης για την περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση τους.
Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα του σκάφους, 14 Τούρκοι υπήκοοι, το έχουν ήδη εγκαταλείψει: Τα 11 άτομα παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού, ενώ οι 3 από ελικόπτερο Super Puma.
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση