GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο νεοδιορισμένος φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας ζήτησε από τον Πούτιν να αποκαταστήσει «την ειρήνη και την ηρεμία»

O νεοδιορισμένος φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας, ζήτησε το Σάββατο τον έλεγχο όλων των στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων υπηρ...

O νεοδιορισμένος φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας, ζήτησε το Σάββατο τον έλεγχο όλων των στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή και κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αποκαταστήσει «την ειρήνη και την ηρεμία» στην χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη μου για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών ζητώ από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συνδράμει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας», ανέφερε ενώπιον δημοσιογράφων ο Sergey Aksyonov, μήνυμα το οποίο μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Ο Aksyonov δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις και όλα τα σώματα ασφαλείας θα εκτελέσουν μόνο διαταγές που θα έχει δώσει ο ίδιος. Όσοι αξιωματούχοι δεν συμφωνούν με αυτό, τους κάλεσε να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου που σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείo Ειδήσεων ανέφερε ότι η Ρωσία θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα του πρωθυπουργού για βοήθεια.

Παράλληλα ο ρωσικός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει ένα «τεράστιο» χρέος ύψους 1,55 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το φυσικό αέριο που δεν έχει πληρώσει στη Ρωσία και υπογράμμισε ότι η προνομιακή τιμή που δόθηκε στο Κίεβο μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

«Έχουμε καλές σχέσεις με την Ουκρανία, η διαμετακόμιση φυσικού αερίου λειτουργεί, πρέπει απλώς να πληρώσει το φυσικό αέριο... Επί του παρόντος οι καθυστερημένες οφειλές ανέρχονται σε 1,549 δισεκατομμύριο δολάρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση