GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραδέχτηκε την ήττα του ο Φίκο

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο παραδέχτηκε απόψε την ήττα του από τον φιλάνθρωπο εκατομμυριούχο και πρώην...


Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο παραδέχτηκε απόψε την ήττα του από τον φιλάνθρωπο εκατομμυριούχο και πρώην επιχειρηματία, Αντρέι Κίσκα στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.
«Θα ήθελα να τον συγχαρώ (τον Κίσκα), αν και δεν έχει ακόμη καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων» ανέφερε ο Φίκο στους δημοσιογράφους δηλώνοντας επίσης ότι θα συνεχίσει να διατηρεί τη θέση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 72% των εκλογικών τμημάτων ο αρχάριος στην πολιτική σκηνή της Σλοβακίας, Αντρέι Κίσκα κερδίζει τις προεδρικές με ποσοστό 59,2%, έναντι 40,8 που λαμβάνει ο Ρόμπερτ Φίκο.
Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές ο Κίσκα μίλησε στο συναίσθημα των ψηφοφόρων κυρίως της δεξιάς, ενώ καρπώθηκε τη μεγάλη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος προς τα κύρια πολιτικά κόμματα, λόγω των σκανδάλων, της διαφθοράς, αλλά και του υψηλού ποσοστού ανεργίας.
Ο Αντρέι Κίσκα έκανε περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων μέσα από εταιρείες που πίστωναν καταναλωτές και πριν από μια δεκαετία πούλησε τις εταιρείες τους για να συστήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά οικογένειες με άρρωστα παιδιά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση