GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Αθανασίου σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στα δικαστήρια της χώρας από τις ελλείψεις των γραμματειών σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και οι καθ...


Τα προβλήματα που δημιουργούνται στα δικαστήρια της χώρας από τις ελλείψεις των γραμματειών σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, ήταν τα δύο βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά κόρον στις εθιμοτυπικές επισκέψεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγου.
Ακόμη, στο τραπέζι των συναντήσεων τέθηκε και το ζήτημα τις ίδρυσης Ποινικών Τμημάτων στα Εφετεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπου θα εκδικάζονται αποκλειστικά και μόνο ποινικές υποθέσεις.
Ειδικότερα, εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νικόλα Κανελλόπουλο.
Πρώτος σταθμός των επισκέψεων του κ. Αθανασίου ήταν το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αρχικά ο κ. Αθανασίου είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τους αντιπρόεδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο δεύτερος σταθμός του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν στο γραφείο του προέδρου του Αρείου Πάγου Μιχάλη Θεοχαρίδη, ενώ τελευταία επίσκεψη του ήταν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Μετά από τις δύο αυτές συναντήσεις του κ. Αθανασίου με τον κ. Θεοχαρίδη και την κυρία Κουτζαμάνη, ακολούθησαν και πάλι συσκέψεις τόσο με τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, όσο με τους αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ομολογιούχοι πέταξαν αυγά στο ΣτΕ

Λίγο πριν την άφιξη του κ. Αθανασίου στο δικαστικό Μέγαρο της οδού Πανεπιστημίου, έξω από το ΣτΕ είχαν συγκεντρωθεί ομολογιούχοι, μέλη του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου».
Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή το γεγονός ότι σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από το “κούρεμα” (PSI) των αποταμιεύσεών τους και δεν είχε καμία σχέση με την επίσκεψη του κ. Αθανασίου στο ΣτΕ.
Οι ομολογιούχοι πέταξαν αρκετά αυγά στο κτίριο του ΣτΕ και φώναζαν συνθήματα όπως «κλέφτες», ενώ κρατούσαν πλακάτ που απεικόνιζαν πρόσωπα πολιτικών. Τα πλακάτ μεταξύ των άλλων ανέγραφαν: «Ο οικογενειακός ιστός 1.500 και πλέον ελληνικών οικογενειών ακόμα περιμένει».
Μόλις έφυγαν οι συγκεντρωμένοι ομολογιούχοι αμέσως έτρεξε το συνεργείο καθαρισμού να μαζέψει τα αυγά, από τους τοίχους, την κεντρική πόρτα εισόδου και τα παράθυρα του δικαστικού Μεγάρου, καθώς δέκα λεπτά αργότερα έφτασαν στο ΣτΕ οι κ.κ. Αθανασίου και Κανελλόπουλος.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση