GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της Μαλεσίνας για τις τρελές αγελάδες

Ανησυχία στην περιοχή της Φθιώτιδας και ειδικά στο δήμο Λοκρίδας έχει σπείρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι βρ...


Ανησυχία στην περιοχή της Φθιώτιδας και ειδικά στο δήμο Λοκρίδας έχει σπείρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι βρέθηκαν δύο νεκρές αγελάδες με νόσο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μονάδα εκτροφής μεταξύ Θεολόγου και Μαλεσίνας. Αμέσως οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έλαβαν όλα τ' απαραίτητα μέτρα ασφάλειας με καθολική απαγόρευση των ζώων και των προϊόντων από την επιχείρηση, έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. Θα ερευνηθεί η ζωοτροφή της μονάδας, καθώς η νόσος της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας σχετίζεται, άμεσα, με την κατανάλωση κρεαταλεύρων ή οστεοαλεύρων.Η μονάδα στη Φθιώτιδα, η οποία τέθηκε, άμεσα, σε επιτήρηση, είχε 240 βοοειδή γαλακτοπαραγωγής, εκ των οποίων 89 τα είχε εισάγει από την Ολλανδία. Τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε αυτά που είχαν εισαχθεί από την εν λόγω χώρα.
Επιφυλακτικοί ως προς την αγορά προϊόντων που προέρχονται από βοοειδή δηλώνουν ότι θα είναι για τις επόμενες ημέρες πολίτες από την Μαλεσίνα. Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει ν' ανησυχούν καθώς ο παράγοντας της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας εμφανίζεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων του εγκεφάλου, των ματιών, το έντερο και την σπλίνα, τα οποία αφαιρούνται από την τροφική αλυσίδα, δηλώνει ο γενικός δ/ντής της Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς, Σταύρος Τσελάς. Το γάλα αγελάδας και το βόειο κρέας είναι ασφαλή.
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση