GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανασχηματισμός (για να φύγει ο Στουρνάρας) πριν από τις ευρωεκλογές...

Της Βίκυς Σαμαρά. Σενάρια ανασχηματισμού, με αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η δήλωση το...

Της Βίκυς Σαμαρά.

Σενάρια ανασχηματισμού, με αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η δήλωση του υπουργού Οικονομικών μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την τρόικα και τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ.Στουρνάρας είπε ότι τελείωσε μία δύσκολη διαπραγμάτευση, “η δυσκολότερη μέχρι τώρα”. Ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση του “τους επτά αυτούς μήνες” και τους συναδέλφους του υπουργούς, λέγοντας “μείναμε ενωμένοι”.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους συναδέλφους του στο υπουργείο Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Γιώργο Μαυραγάνη, καθώς και στη γενική γραμματέα του υπουργείου Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου.
Οι δηλώσεις αυτές θεωρήθηκαν από πολλούς ως αποχαιρετισμός, καθώς άλλωστε το τελευταίο διάστημα στο γαλάζιο παρασκήνιο συζητείται το ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση όχι απαραίτητα άμεσα, αλλά πριν τις ευρωεκλογές.
Το σκεπτικό είναι πως έτσι θα φανεί ο πρωθυπουργός να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πηγαίνοντας με ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα στην αναμέτρηση του Μαΐου να αποκομίσει τα όποια οφέλη, αντί να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις ως απάντηση στη διαφαινόμενη ήττα.
Οι συζητήσεις αυτές απηχούν και το μύχιο πόθο πολλών βουλευτών της Ν.Δ να δουν τον κ.Στουρνάρα να αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα. Πολλοί όμως αναρωτιούνται ποιος θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος, ενώ οι πιο πραγματιστές σημειώνουν πως αλλαγή προσώπου χωρίς αλλαγή πολιτικής μικρή απήχηση θα έχει στην κοινωνία.
Επίσης ο κ.Θεοχάρης, που βρίσκεται στο στόχαστρο των νεοδημοκρατών, δεν μπορεί να αλλάξει, αφού έχει προκαθορισμένη θητεία.
Τέλος, η συζήτηση για αντικατάσταση του κ.Στουρνάρα, συνδέεται με την κατά πληροφορίες μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση